Kiira Kettu muistutti meppejä lasten äänestä – lasten vaalien voittajan terveiset matkaavat Eurooppaan

Lasten vaalien voittajan Kiira Ketun terveiset lähtivät perjantaina matkalle kohti Euroopan parlamenttia. Terveisissä Kiira kannustaa EU-parlamentin jäseniä valppauteen ja muistamaan päätöksiä tehdessään etenkin perheiden pienimpiä.

–  Jäseniltä vaaditaan valppautta, tarkkailukykyä ja ratkaisuja pulmaan kuin pulmaan – juuri niitä ominaisuuksia, jotka ovat meille ketuillekin tuttuja. Takataskussa on hyvä olla myös ripaus viekkautta, jolla vainuaa uudet mahdollisuudet ja keksii tapoja tuoda Suomelle tärkeät asiat esiin suuressa Euroopassa, Kiira Ketun terveisissä sanotaan.

Kiira Kettu muistutti meppejä myös rentoutumisen tärkeydestä kiireisen työn ohessa.

– Välillä pitää saada temmeltää pitkin metsää, leikkiä kavereiden kanssa tai ottaa nokoset sammalmättäällä.

Terveiset otti vastaan SuomiAreenassa europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri. Terveiset luovuttivat lasten vaalien järjestäjätahojen edustajat Suomen Nuorkauppakamareiden puheenjohtaja Ellimaija Ahonen, Porin kaupungin viestintäyksikön päällikkö Salla Rajala ja Kuntaliiton toimitusjohtaja Minna Karhunen.

– Terveiset tuntuvat hyvältä. Kaikkein iloisin olen siitä, että niin moni suomalainen lapsi on päässyt äänestämään. Siitä tulee silloin tapa ja jatkossa tiedetään miten toimia. Euroopan parlamentissa tehdään kovasti töitä lasten eteen ja että lapset pääsevät terveydenhuollon pariin sekä kouluun. Tässä kohtaa Kiira Ketun nokkeluudesta olisi hyötyä, jotta näitä asioita saataisiin vietyä eteenpäin, Kumpula-Natri toteaa.

Seuraavaksi valtakunnalliset lasten vaalit toteutetaan vuoden 2021 kuntavaalien yhteydessä, jolloin nyt tehtyä yhteistyötä jatketaan entistä laajemmin. Ahvenanmaalla lapset pääsevät äänestämään jo tämän vuoden lokakuussa maakuntapäivä- ja kuntavaalien yhteydessä.

Kiira Ketun terveisten luovuttaminen EU-parlamentin jäsen Miapetra Kumpula-Natrille