Nyt kerätään tietoa porilaisten lempipaikoista – mikä on sinun lempipaikkasi?

Porin kaupunki kartoittaa porilaisten paikkojen helmiä verkkokyselyn avulla. Oman lempipaikan Porissa voi nyt ilmiantaa helposti kuvan ja tekstin kera.

Lomakkeelle voi merkitä minkä tahansa paikan Porista, jonka kokee jollain tavalla omaksi suosikikseen. Lempipaikan yhteyteen toivotaan kuvausta paikasta ja perusteluja siitä, miksi juuri kyseinen paikka on itselle niin mieluisa. Koska lempipaikkoja voi olla monia, on karttaan mahdollista lisätä useampia merkintöjä.

– Oma lempipaikka voi olla vaikkapa leikkipuisto, urheilupaikka, ilahduttava puistoistutus, lähimetsän lampi, hyvä sijainti auringonlaskun katseluun tai mikä tahansa muu paikka, joka on itselle tärkeä. Toiveenamme on saada tietoomme yleisesti suosittujen paikkojen lisäksi uniikkeja lempipaikkoja, joissa muidenkin kannattaisi vierailla, kuvailee viestintäsuunnittelija ja osallisuusagentti Elli-Mari Sulonen.

Lempipaikat kootaan kaikille avoimelle kartalle. Kartasta kuka tahansa voi tutkia muiden kaupunkilaisten lempikohteita Porissa, tykätä niistä ja löytää uusia ideoita esimerkiksi liikkumiseen ja vapaa-ajan viettoon Porissa. Ilmoitettavat kohteet tarkistetaan ja ne ilmestyvät kartalle hyväksymisen jälkeen.

– Käy merkitsemässä oma lempipaikkasi kartalle, tykkäämässä muiden merkitsemistä paikoista ja muista somettaa myös tunnisteilla #lempipaikkapori ja #rakastuporiin, kannustaa Sulonen.

Lempipaikkojen kartoittamisella halutaan samalla tuoda Porin eri kaupunginosia paremmin niin asukkaiden kuin matkailijoidenkin tietouteen. Kun lempipaikat on saatu kokoon, suunnitelmana on laatia eri alueiden lempipaikkoja yhdistäviä reittejä, jotka merkitään kartalle kuvien kera. Reittejä seuraamalla näkee kätevästi kaikki alueen lempipaikat.

Hanhipuiston kukkaloistoa