Koulujen ympäristöviikkoa vietetään 2.–6.9.2019

Ilmoittautumislinkit ympäristöviikolle aukeavat Intopolun etusivun uutisista tiistaina 13.8.2019 klo 14.00.

Mitä äänet merkitsevät? Mikä on metsän merkitys meille ja metsän asukkaille? Miten erottaa ruokasienet myrkkysienistä? Pitääkö suurpetoja suojella? Mitä luonto- ja ulkoiluarvoiltaan tunnetussa Porin metsässä tapahtui sota-aikana? 

Entä kuinka nopeasti roskat häviävät luonnosta? Mitä jätevedelle tapahtuu vessanpöntön huuhtelun jälkeen? Mitä SPR:n keräyslaatikkoon lahjoitetuille tavaroille tehdään? Voiko ilmastoystävällisesti shoppailla?  Miten vastuullisuutta ja kestävää kehitystä toteutetaan hotellissa? Muun muassa näitä asioita pohditaan peruskouluille ja lukioille suunnatun ympäristöviikon aikana. Syyskuun alussa nyt jo kymmenettä kertaa järjestettävällä teemaviikolla on sekä uutta sisältöä että vanhoja tuttuja vierailukohteita.

Yksi uusista tapahtumista on keskustan nuorisotalon toiminnallinen näyttely ”Pallon puolesta!”, joka huipentuu Nuorten porilaisten marssiin nuorisotalolta kauppakeskus Puuvillaan tiistaina 10.9. Kauppakeskuksen lavatapahtumassa luovutetaan muun muassa oppilaiden yhteisötaideteos kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkoselle.

Ympäristöviikon ohjelmaan pääsee tutustumaan sivulla pori.fi/ymparistoviikko2019. Yhteensä ympäristöviikolla on tarjolla tutustumiskäyntejä sekä kouluvierailijoita noin 120 oppilasryhmälle ja ohjelma saattaa vielä täydentyä.  Seuraa Intopolun uutisia! Ilmoittautumislinkit aukeavat Intopolun etusivun uutisista tiistaina 13.8.2019 klo 14.00.

Osallistuminen ohjelmiin on maksutonta. Kohteisiin liikkumisessa kannattaa tutustua Porin Linjojen aikatauluihin ja hyödyntää joukkoliikennettä, mikäli tapahtumapaikat eivät ole jalankulku- tai pyöräilyetäisyydellä. Vierailujen kellonajoissa on tarvittaessa joustoa. Osaan kohteista voi myös saada ympäristö- ja lupapalveluiden kustantaman linja-autokuljetuksen, mikäli kulkeminen muutoin ei ole mahdollista.

Vaikka osa ympäristöviikon vierailukohteista varataan loppuun nopeasti, on hyvä muistaa, että moneen kohteeseen pääsee tutustumaan myös muulloin kuin ympäristöviikolla – niin myöhemmin syksyllä kuin myös kevään puolella. Samoin, jos tarjotut tutustumisajankohdat eivät ole nyt luokalle sopivia, kannattaa ottaa suoraan yhteyttä vierailukohteeseen ja kysyä voisiko koululaisten kanssa tulla käymään jonain muuna ajankohtana.


Ympäristöteemaviikon järjestää kaupungin ympäristö- ja lupapalvelut yhdessä laajan yhteistyökumppanien verkoston kanssa.

 

Metsäpolku. Kuva: Porin kaupunki / Tommi Lievonen