Kerttu-nukke on kuin oikea vauva – Pohjois-Porin neuvolaan lahjoitettiin aidon oloinen Reborn -nukke

Tulevat vanhemmat pääsevät jatkossa harjoittelemaan vauvan hoitoa aidon oloisen Reborn -nukkevauva kanssa Pohjois-Porin neuvolassa. Perhevalmennuksessa harjoitellaan Kerttu-nuken avulla esimerkiksi vauvan pukemista tai imetys- ja kantoasentoja.

− Monilla neuvolamme asiakkaista ei ole kokemusta siitä, miltä tuntuu pitää aivan pientä vauvaa sylissä. Kerttu-nukke painaa hieman alle kolme kiloa ja on 54 cm pitkä, joten sen avulla voimme tarjota tuleville vanhemmille melko realistisen kokemuksen siitä, miltä tuntuu pitää näin pientä vauvaa sylissä. Kertun avulla heillä on myös mahdollisuus harjoitella esimerkiksi vaipan vaihtamista tai pukemista, kertoo terveydenhoitaja Anneli Nurmi.

Perhevalmennuksen ja Kerttu-nuken avulla halutaan kääntää tulevien vanhempien ajatuksia hiljalleen kohti raskauden ja synnytyksen jälkeisestä aikaa. Kerttu ja muut käsintehdyt Reborn –nuket tuntuvat painotusten ansiosta sylissä kuin oikealta vauvalta, jonka päätä tulee tukea. Nuken avulla tulevilla vanhemmilla on mahdollisuus harjoitella vauvan kanssa toimimista ilman jännitystä.

Pohjois-Porin lastenneuvola sai Kerttu-nuken lahjoituksena Porin Yrittäjänaiset ry:ltä.

− Porin Yrittäjänaiset ry lahjoitti nuken perhevalmennuksen käyttöön, koska haluamme auttaa perheitä ja mahdollistaa terveydenhoitajia kehittämään perhevalmennusta entistä paremmin nykyajan haasteisiin vastaavaksi, kertoo Porin Yrittäjänaiset ry:n puheenjohtaja Sari Huhtamaa.

Pohjois-Porissa otettiin lahjoitus innostuneina vastaan.

− Vastaavia, realistisen oloisia nukkeja ei juuri Porin neuvoloissa ole, joten olemme iloisia lahjoituksesta. Kerttu pääsi perhevalmennuksessa tositoimiin heti torstai-iltana 8.8., terveydenhoitaja Anneli Nurmi iloitsee.

 

Kuvassa Porin yrittäjänaiset ry:n edustajat ja Pohjois-Porin terveydenhoitajia Reborn-nukke Kertun kanssa