Kouluta itseäsi kesäyliopistossa – ilmoittautuminen syksyn koulutuksiin on avattu

Porin kesäyliopiston uusi toimintakausi pyörähtää pian käyntiin. Koulutuksiin voi nyt tutustua ja ilmoittautua kesäyliopiston verkkosivuilla.

– Kesäyliopiston ammatillisiin täydennyskoulutuksiin ovat tervetulleita kaikki, jotka tarvitsevat päivitystä tai kokonaan uutta tietoa ammatilliseen osaamiseensa liittyen. Avoimen yliopiston opinnot ovat kaikille avoimia pohjakoulutuksesta ja taustasta riippumatta ja sopivat hyvin myös täydennyskoulutukseksi eri ammattiryhmille, kertoo koulutussuunnittelija Tiina Pakkasela.

Avoimen yliopiston opintojen avulla opiskelija saa käsityksen siitä, millaista yliopisto-opiskelu on. Hän voi suorittaa opintoja ennakkoon ja hyödyntää niitä myöhemmin päästessään opiskelemaan yliopistoon. Näin ollen avoimen yliopiston opinnot ovat erinomainen opiskelutapa esimerkiksi välivuotta viettäville.

Avoimen yliopiston koulutusten lisäksi kesäyliopiston toiminnan kivijalkaan kuuluu ammatillisen täydennyskoulutuksen tuottaminen. Porin kesäyliopistossa tuotetaan lisäksi eri-ikäisille suunnattuja maksuttomia yleisöluentoja sekä suunnitellaan asiakkaiden tarpeista lähtöisin olevia tilauskoulutuksia.

– Ammatillisten täydennyskoulutusten teemat liittyvät ajankohtaisiin yhteiskunnallisiin ilmiöihin, uudistuksiin ja muutoksiin. Kesäyliopisto toimii kiinteässä vuorovaikutuksessa eri yhteistyökumppanien kanssa ja kuuntelee herkällä korvalla kentän tarpeita, selventää Pakkasela.

Kesäyliopiston syyskauden kurssit ja koulutukset on nyt julkaistu. Alle on listattu esimerkkejä syyskauden koulutustarjonnasta:

Muista kesäyliopistoista poiketen Porin kesäyliopisto on kaupungin ylläpitämä koulutusorganisaatio. Se toimii Porin seudun kansalaisopiston yhteydessä osoitteessa Gallen-Kallelankatu 14. Koko kesäyliopiston koulutustarjontaan voi tutustua Porin kesäyliopiston verkkosivuilla.

 

Opistotalo