Pori Pride -tapahtuma palaa kaupunkiin kuuden vuoden tauon jälkeen

Porin kaupunki on mukana lauantaina 17. elokuuta järjestettävässä Pori Pride -tapahtumassa. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asemaa korostavalle tapahtumalle myönnettiin keväällä Rakkaudella porilaisille -hyvinvointirahaa.

Lauantaina Porin lipputangoissa liehuu sateenkaarilippuja ja lisäksi esimerkiksi Porin kulttuuri- ja liikuntalaitoksissa ollaan ensi viikolla Pride-tunnelmissa liputusten ja muiden tempausten merkeissä.

– Porin kirjastossa on koko viikon esillä Pride-henkinen kirjahylly, jossa esitellään teemaan sopivia teoksia. Taidemuseo puolestaan tarjoaa Pride-hengessä vapaan sisäänpääsyn kaikille lauantaina 17. elokuuta. Esillä on myös Pride-lippu, joka on koostettu taidemuseon kävijöiden kirjoittamista porilaisuudesta ja rakkaudesta kertovista muistilapuista, kertoo kulttuuriyksikön päällikkö Jyri Träskelin.

Pori Priden päätapahtuma on Pride-kulkue, joka lähtee lauantaina kello 12 Kauppatorilta Kirjurinluotoon. Kirjurissa vietetään puistojuhlaa, jossa kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja Anne Liinamaa esittää kaupungin tervehdyksen tapahtumaväelle. Lisäksi Porin nuorisopalvelujen nuokkapaku osallistuu puistojuhlaan.

– Kaupunki on ottanut tapahtuman avosylin vastaan heti alusta lähtien ja tukenut sen toteuttamista laaja-alaisesti. Kaikesta tästä yhteistyöstä Pori Pride -työryhmä on innoissaan ja kiitollinen. Sanoilla ja käytännön teoilla on suuri merkitys. On erittäin arvokasta, että saamme puistojuhlaan myös kaupungin tervehdyksen, iloitsee Pori Pride -työryhmän jäsen Lari Kontula.

Ennen lauantain päätapahtumaa on luvassa ohjelmaa sateenkaariperheille, kun Porin pääkirjasto isännöi lasten omaa Perheiden Pride -tapahtumaa. Lapsille on kirjastossa muun muassa teatteria, rintamerkkien tekoa ja katuliitutaiteilua. Samaan aikaan vanhemmuudesta haaveileville sateenkaariperheille järjestetään ”Miten lapsia tehdään?” -keskusteluhetki kirjaston tiloissa.

Vaikka Pori Pride huipentuu kulkueeseen ja puistojuhlaan, järjestetään Pride-henkistä ohjelmaa pitkin viikkoa. Koko viikon ohjelmaan voi tutustua tapahtuman verkkosivuilla.

 

Sydänkarhu ja Pori Pride -teksti

Lisätietoja: