Nuorisopassin maksuttomat aktiviteetit laajenevat – uutuutena sarjakuva- ja kokkauskurssit

Tänä syksynä nuorisopassin tarjonta laajenee entisestään. Uutena tarjonnassa ovat kansalaisopiston maksuttomat sarjakuva- ja kokkauskurssit. Lisäksi kahdeksas- ja yhdeksäsluokkalaisille on lisätty kymmenen uintikertaa.

Sarjakuvakurssilla nuoret pääsevät tutustumaan sarjakuvan historiasta tähän päivään. Sarjakuvan tekemisen vaiheet opetellaan aina ideoinnista ja käsikirjoituksesta piirrokseen eri välineillä. Tutuksi tulevat myös sarjakuvien eri tyylilajit.  

Nuorisopassit ovat mukana Nuori Pori harrastaa -tapahtumassa lauantaina 24. elokuuta. 

– Kannattaa tulla tutustumaan, millaisia aktiviteetteja nuorisopassi tarjoaa. Sarjakuvakurssin vetäjä tulee pitämään sarjakuvatyöpajaa meidän pisteelle kello 15–17, kutsuu suunnittelija Mari Korhonen.  

Toisella nuorille tarjottavalla kurssilla nuoret kokit perehtyvät ruuanlaiton saloihin.  

– Tulevat Mastercheffit -kurssilla loihditaan kolmen ruokalajin aterioilla astetta herkullisempaa ja näyttävämpää ruokaa. Kokkaus- ja sarjakuvakurssin ilmoittautuminen alkaa 2. syyskuuta ja ne ovat porilaisille yläkoululaisille täysin maksuttomia nuorisopassin kautta, kertoo Korhonen.  

Nuorisopasseilla halutaan varmistaa porilaisille nuorille tasavertainen mahdollisuus osallistua erilaisiin harrastuksiin ja vapaa-ajan toimintoihin. Esimerkiksi seiskaluokkalaiset pääsevät maksutta elokuviin ja kasiluokkalaiset Porisperen perhepäivään. Kaikilla yläkoululaisilla on maksuttomia bussimatkoja.  

Kehitystyötä tehdään koko ajan, jotta mukaan saadaan lisää etuja, joita nuoret haluavat käyttää. Alakoululaiset ovat tarttuneet uimaetuihin innolla, esimerkiksi Kalaholmassa passia käyttää 94 prosenttia oppilaista.
– Liikkeen lisääminen on myös keskeisessä osassa nuorisopasseissa. 5.-7. luokan oppilaat pääsevät kerran viikossa uimaan, eli kouluvuoden aikana passissa on yhteensä 43 maksutonta uintikertaa. Etu on ollut suosittu ja sitä on käytetty aktiivisesti. Tästä syksystä alkaen myös kahdeksannen ja yhdeksännen luokan oppilaat pääsevät 10 kertaa uimaan, sanoo liikunta- ja nuorisoyksikön päällikkö Petteri Lahti.  
Lukuvuonna 2018–2019 nuorisopassin käyttäjiä oli 4555, joista aktiivisia 3007 oppilasta. Käyttöaste on hyvä, mutta sitä on edelleen varaa parantaa. 

Nuorisopassi on mobiilisovellus, joka ladataan oppilaan älypuhelimeen. Jos älypuhelinta ei ole käytössä, passi on mahdollista saada paperisena versiona. Lisätietoja passeista löytyy osoitteesta www.pori.fi/nuorisopassit.  

Nuorisopassi