Porin kaupunki vastaanotti jälleen kehitysvammaisten Myötätuulen viestin

Satakunnan kehitysvammaiset toivat Porin kaupungintalolle Myötätuulen viestin tiistaina 20. elokuuta. Myötätuulen viesti on kunnille ja niiden päättäjille muistutus siitä, että vammaiset ovat ensisijaisesti yhdenvertaisia kuntalaisia ja kansalaisia.

Myötätuulen viestissä tuodaan esille vammaisten osallisuuden ja yhdenvertaisuuden merkityksiä sekä erityisesti taide- ja kulttuuritoiminnan avulla tapahtuvaa kansalaistoimintaa, joista Satakunnassa on erityisen paljon hyviä toimintamalleja.

– On erittäin arvostettavaa, että Satakunnan meikäläiset tekevät omalla ajalla tapahtuvaa ja vapaaehtoista kulttuurityötä ja järjestää myös tilaisuuksia, mihin kaikilla on mahdollisuus tulla mukaan, kiittelee Myötätuulen viestin vastaanottanut toimialajohtaja Esa Kohtamäki.

Myötätuulen viestin luovutustilaisuuden yhteydessä luovutettiin kolme viestipakettia. Viestit suunnattiin Porissa päättäjille, sosiaalitoimelle ja sivistystoimelle.

Myötätuulen viesti toimitetaan tänä vuonna Porin lisäksi kuuteen satakuntalaiseen kuntaan, joissa on kehitysvammaisten valtakunnallisen Me Itse ry:n paikallistoimintaa. Viesti jaetaan tänä vuonna kahdeksannen kerran.

 

Myötätuulen viestin luovutushetki