Pori kutsuu Twitter-keskusteluun: Mikä saisi sinut valitsemaan joukkoliikenteen useammin?

Keskustelu joukkoliikenteen lippu-uudistuksesta käy vilkkaana. Elokuun alussa avattu kysely on kerännyt miltei 1000 vastausta. Nyt keskustelua laajennetaan somessa: Pori kutsuu kuntalaiset ja kaikki asiasta kiinnostuneet kertomaan näkemyksensä joukkoliikenteestä Twitterissä. Keskustelu järjestetään torstaina 5. syyskuuta kello 11.30–12.30. Mukana on muun muassa kaupungin asiantuntijoita.

Noin tunnin mittainen keskustelu rakentuu aloituskysymyksen ympärille: Mikä saisi sinut valitsemaan joukkoliikenteen useammin? Keskusteluun voi osallistua twiittailemalla aktiivisesti koko tunnin ajan tai vaikka yhdellä twiitillä. Halutessaan keskustelua voi myös vain seurata tunnisteella #visioporista.

– Upea määrä ihmisiä on jo vastannut kyselyyn. Jotta sopiva lippu löytyisi jokaiselle, innostuimme laajentamaan ymmärrystämme joukkoliikenteen lippujen kehittämiseen Twitter-keskustelulla, sanoo suunnittelija Merika Lanne.

Käynnissä oleva kysely ja Twitter-keskustelu liittyvät joukkoliikenteen lipputuotevalikoiman uudistukseen, jonka on määrä astua voimaan 1. heinäkuuta 2020 alkaen. Kyselyyn voi vastata 12. syyskuuta saakka. Tulokset ja Twitter-keskustelun anti viedään joukkoliikennejaostolle päätöksenteon tueksi syksyn aikana.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Pori järjestää ohjatun Twitter-keskustelun.

– Haluamme kokeilla Twitter-keskustelua uutena osallisuuden muotona. Toivomme, että se aktivoi paitsi porilaisia, myös muualla asuvia käymään keskustelua kanssamme. Twitter-keskusteluja on tarkoitus järjestää #visioporista-teeman alla jatkossakin eri aiheista, kertoo viestintäyksikön päällikkö Salla Rajala.

Näin osallistut:

  • Mieti vastaustasi aloituskysymykseen ”Mikä saisi sinut valitsemaan joukkoliikenteen useammin?”
  • Seuraa Twitterissä hashtagia #visioporista ja #joukkoliikenne torstaina 5.9. klo 11.30 – noin 12.30.
  • Porin kaupunki avaa keskustelun twiittaamalla aloituskysymyksen Twitter-tilillään @porikaupunki to 5.9. klo 11.30.
  • Osallistu keskusteluun vastaamalla kysymykseen ja muista käyttää tunnisteita #visioporista ja #joukkoliikenne. Seuraa myös muiden keskustelijoiden vastauksia, kommentoi, kysy, tykkää ja jaa niitä.
Matkakeskuksen lähtölaiturit kesäkuussa 2018 viistoilmakuvassa