Itätuulen yhteisötila Salonki yhdistysten käytettävissä

Toiminta yhteisötila Salongissa alkaa syyskuussa. Yhdistykset voivat järjestää Salongissa kaikille avointa ohjelmaa perjantai-iltapäivisin. Arki-iltaisin tila on vuokrattavissa yhdistysten omaan käyttöön.

Kesäkuussa Sampolaan valmistunut Itätuulen liikunta- ja oppimiskeskus on koko Itä-Porin alueen toimintakeskus, jossa voi viettää aikaa ja tavata tuttuja sekä osallistua tapahtumiin tai järjestää niitä. Itätuulessa toimii kaksi koulua, kirjasto sekä yhteisötila Salonki, joka tarjoaa puitteet monenlaiselle yhdessäololle.

- Salonki on kaikille avoin tila, jossa vapaan oleskelun lisäksi on tarjolla arki-iltapäivisin monipuolista ohjelmaa eri-ikäisille ihmiselle eri teemojen ympärillä. Perjantai-iltapäivisin Salongissa on avoin päivä, jolloin yhdistykset voivat järjestää tilassa avoimia toimintaesittelyjä ja aktiviteetteja, kertoo Itätuulen koulun rehtori Marjo Katajisto.

Kaikille avoimen ohjelman järjestämiseksi yhdistykset voivat varata yhteisötila Salongin maksutta käyttöönsä perjantaisin kello 13-18. Ohjelma-ajasta tulee sopia etukäteen Itätuulen kirjaston henkilökunnan kanssa joko puhelimitse numerossa 044 701 5881 tai käymällä paikan päällä. Kirjastoon voi myös tuoda mainoksia tulevasta ohjelmasta.

Arki-iltaisin Salonki on vuokrattavissa yhdistysten omaan käyttöön maanantaista perjantaihin kello 18-21.30. Yhteisötilan vuokra on 15 euroa tunnilta. Vuokraaminen edellyttää, että vuokraaja perehtyy ja sitoutuu Salongin käyttösääntöihin.

Yhteisötila Salongin vuokraustilanne löytyy tästä linkistä (katso: ITATUULISA).  Vuokravarauksia voi tehdä joko kirjastossa tai puhelimitse numerossa 044 701 5881 tai netissä tällä vuokrauslomakkeella.

Porin kaupungin toiminta yhteisötilassa

Yhteisötila Salongin tavoitteena on vahvistaa lasten, nuorten, perheiden ja vanhusten voimavaroja ja yhteisöllisyyttä sekä tarjota vertaistukea ja vähentää yksinäisyyttä. Porin kaupungin perusturva, kulttuuri-, kirjasto- ja nuorisopalvelut sekä koulut järjestävät yhteisötilassa nimikkopäivinään monipuolista ohjelmaa maanantaista torstaihin kello 13-18. Salongin ohjelmakalenteri löytyy tästä linkistä.

Salongin perhekahvila on avoinna torstaisin ja perjantaisin kello 9-12. Tarkoituksena on tavoittaa mahdollisimman kattavasti pienten lasten vanhempia Itä-Porin alueelta. Perhekahvilassa vanhemmat tapaavat samassa elämäntilanteessa olevia ja lapset saavat leikkiseuraa toisistaan.

- Yhdessä jutustelun lisäksi perhekahvilassa vierailee kävijöiden toiveiden ja tarpeiden mukaan eri asiantuntijatahoja. Toiminta muokkautuu siis perhekahvilan kävijöiden mukaan, kertoo sosiaaliohjaaja Sari Tasku.

Perjantai-iltapäivisin Salongissa on mahdollista saada sosiaaliohjausta ilman ajanvarausta kello 13-15. Tuolloin sosiaaliohjaajan kanssa voi tulla keskustelemaan mieltä askarruttavista asioista matalalla kynnyksellä. Sosiaaliohjaajalta saa myös tietoa eri palveluista ja etuuksista.

Yhteisötila Salongin kotisivu löytyy tästä linkistä. Itätuulen liikunta- ja oppimiskeskus sijaitsee osoitteessa Kalskeentie 9, 28370 Pori.

Itätuulen yhteisötila Salonki