Perhekahvilasta seuraa ja vertaistukea koko perheelle

Kaikille perheille tarkoitettu perhekahvilatoiminta alkaa Itä-Porin oppimis- ja liikuntakeskus Itätuulessa 5. syyskuuta. Perhekahvilaan ovat tervetulleita kaikki perheet, jotka kaipaavat paikkaa, jossa tavata muita pienten lasten vanhempia. Perhekahvilassa aikuiset saavat seuraa samassa elämäntilanteessa olevista vanhemmista ja lapset leikkiseuraa toisistaan. Perhekahvila on avoinna torstaisin ja perjantaisin kello 9-12.

Toive perhekahvilan perustamiseen Itä-Poriin on tullut neuvolan sekä muiden lapsiperheiden parissa työskentelevien kautta. Perhekahvilan tarkoituksena on saada lasten vanhemmat tapaamaan toisiaan.

- Perhekahvilassa pienten lasten vanhemmat saavat vertaistukea toisistaan. Tavoitteena on lisätä perheiden osallisuutta ja vähentää yksinäisyyttä sekä luoda yhteinen hetki, johon kaikkien on helppo tulla, selittää sosiaaliohjaaja Sari Tasku.

Perhekahvilassa voi kahvitella pientä maksua vastaan ja mukaan voi ottaa halutessaan myös omat eväät. Yhdessä jutustelun lisäksi perhekahvilassa vierailee myös eri alojen ja palveluiden asiantuntijoita. Asiantuntijavierailut suunnitellaan kävijöiden toiveiden ja tarpeiden mukaisesti.

- Perhekahvilan yhtenä tavoitteena on myös lisätä vanhempien tietoisuutta eri tahojen palveluista. Kartoitamme jo ensimmäisillä kerroilla perheiden toiveita toiminnalle. Perhekahvilan ohjaajalle voi myös aina esittää toiveita toiminnan kehittämiseksi, Tasku kehottaa.

Perhekahvila toimii Itä-Porin oppimis- ja liikuntakeskus Itätuulen yhteisötila Salongissa. Yhteistyötä on kaikkien toimijoiden kanssa. Yhteisötilasta on tarkoitus saada aikaan kokonaisuus, joka palvelee kaikenikäisiä asukkaita ja lisää osallisuutta. Salongin kalenterin löydät täältä.

 

Itätuulen yhteisötila Salonki