Syksyllä kulttuurintäyteistä ohjelmaa iltapäivien iloksi

Satakunnan Museossa järjestetään kulttuurintäyteistä ohjelmaa iltapäivisin kerran kuukaudessa. Kulttuuri-iltapäivissä tutustutaan monipuolisesti museon näyttelyihin ja yhteiseen kulttuuriperintöömme. Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki päiväsaikaan mukaan ehtivät. Tilaisuudet ovat maksuttomia, kahvimaksu 2 €.

Futuromania-näyttelyn esittely

Ti 10.9. klo 14-16 Rosenlew-museo

Asumisen tulevaisuusutopioita käsittelevässä Futuromania - Designing Future Living –näyttelyssä  on esillä Aarne Ervin, Vuokko Eskolin-Nurmesniemen, Antti Nurmesniemen, Armi Ratian, Aarno Ruusuvuoren, Matti Suurosen ja Tapio Wirkkalan asumis- ja kaupunkisuunnitelmia. Miltä näyttävät puolen vuosisadan takaiset ajatukset tulevaisuudesta, joka on täynnä vapaa-ajan mahdollisuuksia ja rajattomia resursseja?

 

Kaikemoisii porilaisii – yleisöopastuksia Porilaine-näyttelyssä

Ke 30.10. klo 14, 15 ja 17.30 Satakunnan Museo

Satakunnan Museossa Salissa avautuu Porin Päivän viikonloppuna näyttely Porilaine. Näyttely kertoo Porista, mutta erityisesti porilaisista, niin nykyporilaiselle tutuista hahmoista kuin myös jo unohduksiin jääneistä henkilöistä.

 

Oodi huovalle! – Huopa ennen ja nyt

Ti 26.11. klo 14-16 Luontotalo Arkki

Millainen on raakavillan matka karstaamossa huovutusvillaksi ja edelleen huovutetuksi tuotteeksi? Miten huopatuote on muuttunut aikojen saatossa? Katsaus villaan ja huopaan kehräämöyrittäjä ja huopataiteilija Piritta Mäkisen näkökulmasta.

 

Korsmanin joulutunnelmia

Su 15.12. klo 11-15 Rakennuskulttuuritalo Toivo

Korsmanin talossa Martat laittavat keittiössä joulumaistiaisia, kamarin nojatuolissa voi levähtää ja kuunnella Taata Sillanpään joulusaarnaa. Piharivissä ja verstaalla voi tehdä vaikkapa lastenlasten kanssa joulukoristeita tai puuleluja pukinkonttiin. Korsmanin tunnelmasta saa nauttia maksutta, työpajassa 5 euron työpajamaksu.

 

Kuva Futuromania-näyttely, Hanna Kukola.

 

 

Futuromania-näyttely Rosenlew-museossa