Yhteisötalo Otavassa jatketaan yhteistä toimintaa kahvihetkien ja saunavuorojen merkeissä

Yhteisötalo Otavassa jatketaan kaikille avoimien ja maksuttomien toimintojen järjestämistä Yhteinen keittiö -hankkeen puitteissa. Toiminnan tavoitteena on yksinäisyyden ehkäiseminen, osallisuuden lisääminen ja yhdessä tekeminen. Porin kaupunki tekee tiivistä yhteistyötä Yhteisötalo Otavan kanssa.

Syksyn aikana Yhteisötalossa on tarjolla toimintaa joka arkipäivä. Maanantaisin kello 12–16 järjestetään yhteinen viikon aloitus. Tarjolla on kahvia ja pientä purtavaa sekä yhteistä ohjelmaa. Lisäksi viikon aloituksen yhteydessä on mahdollisuus saunomiseen. Naisten saunavuoro pidetään kello 12–13 ja miesten saunavuoro kello 14–15.

Muina arkipäivinä tiistaista perjantaihin kello 8–11 järjestetään Yhteisötalo Otavan lounaskahvilassa yhteinen kahvihetki, jossa tärkeintä on vapaamuotoinen yhdessäolo. Lisäksi tiistaisin voi osallistua yhteiseen kävelylenkkiin, keskiviikkoisin koolle kutsutaan erityisesti lasten kanssa kotona olevia vanhempia, torstaisin teemana on monikielisyys ja perjantaisin musiikki.

– Yhteisötalo Otavan toiminta on loistava merkki yhteistyöstä, jolla edistetään paikallisten asukkaiden hyvinvointia, sanoo hyvinvointikoordinaattori Sirpa Kynäslahti.

Paikalla on aina Yhteisötalo Otavan työntekijöitä kuuntelemassa ja keskustelemassa asiakkaiden kanssa. Mukana voi olla myös yhteistyökumppanien edustajia muun muassa Porin sosiaali- ja terveyspalveluista, diakoniatyöstä ja eri järjestöistä. 

Yhteinen keittiö -hanke käynnistää myös ryhmätoimintaa, jossa valmistetaan ruokaa yhdessä. Syksyn ohjelmassa on monikulttuurisen kokkailun ryhmät äiti-tytär -pareille ja ikäihmisille, leivontaryhmä sekä ryhmä, jossa valmistetaan helppoja ja edullisia ruokia EU-ruokakassin sisällöstä.

 

Yhteisötalo Otava