Nuoret tempaisevat tiistaina maapallon puolesta: ympäristömarssi, yhteisötaideteos kaupunginjohtajalle ja näyttely Puuvillassa

Porilaiset nuoret järjestävät ympäristömarssin keskustan nuorisotalolta kauppakeskus Puuvillaan tiistaina 10. syyskuuta. Puuvillassa he luovuttavat kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkoselle yhteisötaideteoksen, joka jää esille kauppakeskukseen avautuvaan Pallon puolesta! -näyttelyyn.

Ympäristömarssi lähtee keskustan nuorisotalon pihasta kello 12 ja kulkee reittiä Nortamonkatu - kauppatori - Yrjönkatu - Puuvilla. Marssiin osallistuu perusopetuksen ala- ja yläkoululaisia sekä lukioiden opiskelijoita.

- Marssiin osallistuvilla on mukanaan heidän itse tekemiään ympäristöaiheisia iskulausekylttejä, jotka myös jäävät näytille kauppakeskuksessa pidettävän näyttelyyn, kertoo luokanopettaja, osallistuva koulu -työryhmän vetäjä Susanna Väre Tuorsniemen koulusta.

Puuvilla Areenalla alkaa kello 13 kaikille avoin tapahtuma, jossa kuullaan opiskelijan puheenvuoro molemmista Porin päivälukioista. Tilaisuudessa kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkoselle luovutetaan yhteisötaideteos, jonka nuoret ovat luoneet kankaan palasista. Teos on kantaaottava ja sitä voi koskea käsin.  

Pallon puolesta

Yhteisötaideteos jää nähtäville tapahtuman yhteydessä avattavaan Pallon puolesta! –näyttelyyn. Näyttely on esillä Puuvilla Areenalla perjantaihin 13. syyskuuta saakka.

- Pallon puolesta -näyttelyssä kuuluu lasten ja nuorten ääni maapallon puolesta. Iskulauseiden ja yhteisötaideteoksen lisäksi nähtävillä on oppilaiden valmistamia ympäristöaiheisia töitä. Näyttelyllä halutaan havahduttaa katsojat ilmastonmuutoksen vaikutuksiin, Väre toteaa.

Ympäristömarssi ja Pallon puolesta! –näyttely ovat osa Porin koulujen ympäristöviikon ohjelmaa. Tänä vuonna kymmenettä kertaa järjestettävän viikon ideana on tukea opettajien ympäristökasvatusta ja lisätä koululaisten tietoisuutta ympäristöasioista. Maapallon puolesta –teemapäivän järjestämiseen osallistuvat Porin kaupungin opetusyksikkö, nuorisopalvelut, taidekoulu sekä ympäristö- ja lupapalvelut.

Pallon puolesta