Liisantorin kehittäminen jatkuu – kuntolaitteille katos ja talveksi tekojää

Liisantorista on hyvää vauhtia kehittymässä kaikkien kaupunkilaisten maksuton treenauspaikka. Syksyn aikana kuntolaitteet saavat ylleen katoksen ja tekojää tuo mukanaan pidemmän luistelukauden talviliikkujille.

Kentän laidalle tulevan huoltorakennuksen rakennustyöt ovat jo käynnistyneet, mutta kenttää ja kuntoiluvälineitä voi vielä käyttää syyskuun ajan. Kuntoiluvälineiden päälle asennetaan katos ja siksi ne ovat pois käytöstä loppusyksyn ajalla 30.9.–13.12.  

– Liisantorin kuntolaitteet ovat tuohon syyskuun loppuun asti käytössä, joten sitä kannattaa vielä hyödyntää syksyisiin treeneihin. Kuntolaitteilla voi tehdä saliharjoittelua ja tekonurmikenttä on mitä mainioin pallopeleihin. Kentälle on merkattu pesäpallon rajat ja sieltä löytyy kaksi kolmen metrin jalkapallomaalia, joten porukka vaan kasaan ja pelailemaan. Jos omia välineitä ei ole, voi niitä vuokrata välinevuokraamosta, vinkkaa liikunta- ja nuorisoyksikön päällikkö Petteri Lahti

Vaikka kuntolaitteet ovat pari kuukautta pois käytöstä, nurmikenttää voi käyttää niin pitkälle, kun kelit sallivat. Kun työmaa on saatu valmiiksi, aloitetaan tekojään jäädytys. 

– Tekonurmen alle on asennettu jäädytysputkisto, joten kentässä on valmiudet tekojäähän. Nyt tehdään sosiaali- ja tekniikkarakennukset sekä samalla liikuntavälineiden katos. Nämä saadaan valmiiksi joulukuussa ja sen jälkeen voidaan jäädytys aloittaa, toteaa projekti-insinööri Janne Heinävaara tekniseltä toimialalta. 

Kentälle johtavista porteista rakennusalueelle jäävät Annankadun puoleinen, Liisankadun lähellä oleva portti. Kentälle pääsee samalla sivustalla olevasta portista, joka on Mikonkadun puoleisessa kulmassa.

Havainnekuva Liisantorista