Keskustan kehittämisen tutkimuskeskus Poris avaa ovensa Porin Päivänä

Porin keskustan kehittämisessä laitetaan uusi vaihde silmään, kun Porin Päivänä 28. syyskuuta avataan keskustan kehittämisen tutkimuskeskus, Poris. Osallistava pop-up-tila on avoinna kuukauden ajan kävelykadulla, Yrjönkatu 13:ssa.

Poriksessa eri toimijat voivat jakaa ja työstää omia ideoitaan keskustan tulevaisuuteen liittyen. Sen tavoitteena on luoda vuorovaikutusta asukkaiden, yrittäjien ja muiden ryhmien sekä kaupungin välillä.

– Jokainen porilainen on oman kaupunkinsa asiantuntija. Haluamme tuoda heidät yhteen ja saada ideat lentoon matalalla kynnyksellä, tuottaja Harri Sippola UrbCulturalPlanning-hankkeesta kertoo.

Tilassa on ideointiseiniä, joiden lisäksi järjestetään erilaisia työpajoja, keskusteluja ja kokeiluja.

– Tarkoituksena on kerätä mahdollisimman monipuolinen kokonaiskuva porilaisten keskustan alueeseen liittyvistä toiveista ja ajatuksista. Niitä käytetään suunnittelutyön pohjana, kaupunkisuunnittelupäällikkö Mikko Nurminen toteaa.

Poris on Porin brändiuudistusprosessista tuttu konsepti. Siitä suunnitellaan toistuvaa käytäntöä osallistavalle pop-up-tilalle tai -tilaisuudelle.

– Poris voi ilmestyä minnepäin tahansa Porissa ja siellä voidaan käsitellä erilaisia ajankohtaisia aiheita. Ensimmäisellä kerralla kehitettiin brändiä, nyt keskustaa, ja ken tietää, mitä seuraavaksi, viestintäyksikön päällikkö Salla Rajala sanoo.

Kuva: Ensimmäistä kertaa Poris avasi ovensa, kun Porin brändi uudistettiin yhdessä asukkaiden kanssa keväällä 2017.

Ihmisiä Poris-toimistossa vastaamassa kyselyyn Porin uudesta brändistä