Tilankäytön kokeiluja vanhalla linja-autoasemalla – tyhjä tila muuttui näyttelyksi

Tyhjillään ollut entinen linja-autoasema on muuttunut väliaikaiseksi näyttelytilaksi. Keskusaukiolla sijaitsevalla linja-autoasemalla on nyt nähtävillä MATKA-ryhmänäyttely kahden viikon ajan.

 

Matka-näyttely on Satakunnan ammattikorkeakoulun kuvataiteen opiskelijoista koostuvan taiteilijaryhmä Hemmon tuottama. Vanhan linja-autoaseman piristäminen näyttelyssä on osa Porin kaupunkisuunnittelussa koordinoitua Attractive Nordic Towns -hanketta.

– Näyttelyn ajaksi linja-autoaseman rakennuksen aulatilaan perustetaan myös taidejulkaisujen lukunurkkaus. Lisäksi asemarakennuksen monikäyttöisyyttä demonstroidaan aulatilaan tilapäisesti sijoitettavalla Kompanin kuntopyörällä, jota matkahuollon asiakkaat ja näyttelyvieraat voivat kokeilla, sanoo kaavoitusarkkitehti Daniel Nagy.

Porin kaupunki osallistuu vuosina 2017–2019 Pohjoismaisen ministerineuvoston rahoittamaan Attractive Nordic Towns -ohjelman verkostotyöhön, jonka tavoitteena on löytää keinoja vetovoimaisen kaupunkiympäristön edistämiseksi. Käsiteltäviä teemoja ovat muun muassa viihtyisät kaupunkikeskustat, päästöjä vähentävät liikenneratkaisut sekä luontoarvojen ja rakennetun kulttuuriympäristön vaaliminen kestävässä yhdyskuntarakentamisessa.

– Porin kohdealueeksi on valittu Pasaasin muutosalueelta Keskusaukio, joka on toiminnallisesti selkeä nivelkohta kävelykadulta uuden Matkakeskuksen suuntaan taittuvalle Promenadi-Porin akselille, kertoo Nagy.

Näyttely on avoinna 29. syyskuuta saakka kello 10–18. Poikkeuksellisesti lauantaina 21. syyskuuta näyttely on auki kello 10–16 ja sunnuntaista maanantaihin 22.–23. syyskuuta suljettu. Porin päivänä 28.–29. syyskuuta näyttely on laajennetusti auki kello 10–20.

 

Vanhalla linja-autoasemalla kaupungin asukkaat mukana ideoimassa keskustan kehittämistä