Lyseon 140-vuotista taivalta juhlitaan konsertilla ja näyttelyllä

Porin Lyseo täyttää kuluvana syksynä 140 vuotta. Juhlan kunniaksi yleisölle on luvassa näyttely kirjastolla, juhlakonsertti Keski-Porin kirkossa ja avoimet ovet Lyseolla.

Viikkojen 44–45 aikana Porin kaupunginkirjaston (Gallen-Kallelankatu 12) aikuisten osastolla on näyttely ”Opinsauna lämpimänä jo 140 vuotta”. Näyttelyn avajaisia vietetään 29. lokakuuta kello 16.30. 

– Näyttelyssä on valokuvia ja esineistöä Lyseon historiasta ja nykypäivästä, kuvailee Porin Lyseon rehtori Jarkko Kivelä.

Musiikista pääsee nauttimaan keskiviikkona 6. marraskuuta kello 19 Keski-Porin kirkossa järjestettävässä juhlakonsertissa. Konsertissa ovat mukana huilisti-säveltäjä Jukka-Pekka Lehto, laulaja-näyttelijä Heta Halonen, näyttelijä-muusikko Henri Välikangas sekä Porin Palmgrenin konservatorion popjazz-laulajalinjan opiskelija Melissa Laakkonen ja muusikkolinjan opiskelija, viulisti Suvi Jokimaa.

– Konsertissa on mukana Porin Lyseon entisiä ja nykyisiä opiskelijoita. Ylioppilas Frans Ramstadius vastaa laulusta ja pinosta sekä abiturientti Inga Venninen laulusta. Konserttiin on vapaa pääsy, kutsuu Kivelä. 

Porin Lyseoon (Annankatu 5) pääsee myös tutustumaan avoimissa ovissa, jotka järjestetään lauantaina 9. marraskuuta kello 12–14. Kulku Lyseoon A-ovesta. Koulun entisiä opiskelijoita, jotka saapuvat isommissa ryhmissä, pyydetään ottamaan etukäteen yhteyttä sähköpostilla jarkko.kivela@pori.fi.

– Lisäksi Lyseolla järjestetään erilaista ohjelmaa opiskelijoille, kuten aamunavaus, jossa kerrotaan, millainen lyseolainen on ollut ennen ja millainen se on nyt. Oppilaat pukeutuvat eri vuosikymmenten asuihin. Lisäksi meillä on juhlia ja konserttia. Lyseon koulun seniorit järjestävät myös oman juhlan, toteaa Kivelä. 

Porin Lyseo perustettiin vuonna 1879 yksityisenä oppikouluna, joka siirtyi valtion oppikouluksi vuonna 1890. Porin kaupungista tuli ylläpitäjä vuonna 1974, jolloin peruskoulusta ja lukiosta tuli omat oppilaitoksensa. 

 

Porin Lyseon Seniorien iltajuhla Porin Suomalaisella klubilla (Eteläranta 10) lauantaina 9.11. kello 16

Porin Lyseon lukio