Robotit tutuiksi jo eskareissa

Porin kaupungin esiopetuksen yhteiskäyttöön on hankittu robotteja. Hankinta liittyy kaupungin haluun vahvistaa esiopetuksessa lasten tutustumista robotiikan ja koodauksen maailmaan. Pori on laajemminkin robottisuuntautunut, sillä Porissa järjestetään ensimmäisenä Suomessa kansainvälisesti tunnettu robotiikkatapahtuma.
Enkkueskarien robotit_5

Tällä viikolla käyttöön otetetut mTiny-robotit toimivat sekä ohjaimella että ohjauskorteilla. Kuvallisen ohjekirjan lisäksi pakettiin kuuluu palapelin palasia, joista voidaan rakentaa toimintaympäristö robotille. Tässä ympäristössä lapset voivat opetella ohjaamaan robotin haluamiinsa paikkoihin koodaamillaan ohjauskorteilla.

- Käytännössä homma etenee niin, että harjoittelemme pareittain tai pienryhmissä. Tarkoituksena on saada lapsille paljon harjoitusta ja kokemusta itse tekemällä ja leikkimällä robottien kanssa, kertoo varhaiskasvatuksen opettaja Sanna Ovaskainen.

Ensimmäisenä robotteihin pääsee tutustumaan Cygnaeuksen englanninkielisen esiopetuksen ryhmä. Laitteita on tarkoitus hyödyntää myös perusopetuksen englanninkielisten luokkien kanssa.  

- Myöhemmin syksyllä enkkueskarilaiset tulevat pitämään yhteisiä robotiikkatuokioita Cygnaeuksen koulun englanninkielisen kummiluokkansa kanssa. Lapset oppivat yllättävän paljon toisiltaan ja he ovat myös hyviä opettajia toisilleen, kertoo varhaiskasvatuksen palveluvastaava Tiina Pennanen.

Enkkueskarien robotit_5

Varhaiskasvatuksen opettajat ja enkkueskarilaiset aikovat tutustua robotiikan maailmaan myös SAMKissa, jossa on käynnissä alan uutuuksia esittelevä Robotex Finland -tapahtuma. Porissa järjestettävä festivaali on laatuaan ensimmäinen Suomessa ja kansainvälisesti tunnettu, sillä Robotex-konsepti on maailman suurin robotiikkafestivaali.

Varhaiskasvatuksen lisäksi Porin kaupungin perusopetuksen kouluille on tänä syksynä hankittu 60 robottia alustoineen. Robotex-festivaaleilla koulut osallistuvat muun muassa robottitaitokilpailuun. Porin kaupunki järjestää Robotex Finland -tapahtumakokonaisuuden yhteistyössä Satakunnan Ammattikorkeakoulun ja Robocoastin kanssa.

Enkkueskarien robotit_5