Robotit valtaavat Porin – Robotex tuo robotiikan kaikkien nähtäville

Pori järjestää ensimmäisenä Suomessa kansainvälisesti tunnetun Robotex Finland -tapahtuman tämän viikon perjantaina 11. lokakuuta. Maksuttomassa tapahtumassa pääsee näkemään erilaisia robotteja, seuraamaan kilpailuja sekä oppimaan robotiikkahaasteiden ratkaisuista ja alan innovaatioista.

Ohjelmaa ja ihmeteltävää on kaikille ikään ja alan tuntemukseen katsomatta. Lapset ja nuoret mittelevät taidoistaan koululuokkien välisessä kilpailussa, kun taas alan asiantuntijat inspiroituvat uusimmista teknologisista ratkaisuista.

– Tapahtuma innostaa kaikenikäisiä uusista teknologioista. Robotex on muun muassa tuonut uusia ideoita päiväkoteihin ja kouluihin. Osana Robotexia 17 Porin koulujen opettajaa on saanut koulutusta robottien kokoamiseen ja koodaamiseen, iloitsee kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen

Robotexillä on suuri merkitys Porin alueen robotiikan kehittämisessä.

– Porissa on robotiikan osaamiskeskittymä, joten paikalliset osaajat pääsevät näyttämään parastaan. Kansainvälisesti tasokas tapahtuma kilpailuineen houkuttelee myös kansainvälisiä osaajia, sanoo Luukkonen. 

Kansainvälisyys näkyy teknologiahaastekilpailussa, jossa pitää hyödyntää uudenlaista teknologiaa ja sen avulla tunnistaa hahmon liikkeet vedessä. Ratkaisua voidaan hyödyntää uusissa liiketoiminnan mahdollisuuksissa Satakunnan alueella. Haastekilpailuun on tullut ilmoittautumisia ympäri maailmaa. Mukana kilpailemassa on neljä joukkuetta, joista yksi on Kolumbian yliopistosta ja toinen Virosta. 

Robotex Finlandin johtaja Vahur Orrin korostaa, että yhteistyö tapahtuman toteuttamisessa Porissa tekee siitä erityisen. 

– Olemme rakentaneet yhdessä vahvan perustan ja seuraava askel on kasvattaa tilaisuutta ja laajentua koko Suomeen.

Robotex järjestetään Satakunnan ammattikorkeakoulun kampuksella (Satakunnankatu 23) perjantaina 11. lokakuuta kello 9–16.30. Tapahtuman ohjelmaan voi tutustua verkkosivuilla.

Tapahtumakokonaisuuden järjestävät Porin kaupunki ja Robotex Finland yhteistyössä Satakunnan ammattikorkeakoulun, Prizztech Robocoastin ja yritysten kanssa.

 

 

Robotex