Syysloma tarjoaa ohjelmaa niin kulttuurin kuin liikunnankin parissa

Porilaisissa kouluissa syyslomaa vietetään 21.–27. lokakuuta. Tarjolla on monenlaista ohjelmaa niin kirjojen, taiteen kuin liikunnankin parissa.

Aloita syysloman vietto Liikuntamaassa

Syysloman vieton voi aloittaa jo sunnuntaina 20. lokakuuta Lasten Liikuntamaassa Karhuhallissa. Lasten Liikuntamaa on vapaata, vauhdikasta ja monipuolista perheliikuntaa Karhuhallissa sunnuntai-iltapäivisin. Liikuntamaa on avoinna kello 15–17. Lapset tulevat liikuntamaahan aikuisen kanssa, ja varustukseksi koko perheelle sopii parhaiten sisäliikuntavaatteet ja -kengät. Osallistumismaksu on 2 euroa, huoltajat pääsevät mukaan maksutta.

Lähde temppuilemaan Wibit-radalle

Syyslomaviikolla Porin uimahalleissa on jälleen Wibit-rata. Rata on keskustan uimahallissa lauantaista tiistaihin 19.–22. lokakuuta ja Meri-Porin uimahallissa torstaista sunnuntaihin 24.–27. lokakuuta. Rata on käytössä uimahallin aukioloaikoina ja radan käyttö sisältyy normaaliin uimahallin sisäänpääsymaksuun. Rata on tarkoitettu uimataitoisille.

Syysloma on lukuloma

Syyslomaviikolla kirjastossa vietetään Lukulomaa. Lukuloman teemana on matkustaminen: lukemalla voi matkustaa niin avaruuteen, tulevaisuuteen, meren pohjaan kuin Etelämantereellekin. 

Lukuloman satutunnit pidetään maanantaina 21. lokakuuta kello 18 ja perjantaina 25. lokakuuta kello 14 Porin pääkirjaston lastenosastolla.

Koko syyslomaviikon ajan kirjaston lastenosastolla on käynnissä myös omatoimisia toimintapisteitä:

  • Askartele passi itsellesi tai vaikka pehmolelullesi.
  • Maantietoaiheinen tietokilpailu. Vastaajien kesken arvotaan palkintoja!
  • Esillä on matkustusaiheisia kirjoja. Voit myös lainata mysteerikirjan!

Koululaisten lomaleffa

Itätuulen yhteisötilassa järjestetään elokuvanäytös koululaisille maanantaina 21. lokakuuta kello 15–16:30. Leffahetken järjestää Itätuulen kirjasto.

Luistelua koko perheelle

Porin harjoitusjäähallissa järjestetään lomaviikolla perheluistelua maanantaista keskiviikkoon eli 21.–23. lokakuuta kello 13–14. Mailallinen ja mailaton vuoro on yhtä aikaa. Perheluisteluun on vapaa pääsy.

Tee oma roikkuva teoksesi Taidemuseossa

Porin taidemuseossa järjestetään Leijuvat oliot -taidetyöpaja tiistaina 22. lokakuuta kello 12–14. Be Fragile! Be Brave! Hauraus on urheutta -näyttelyn villit teokset toimivat innoittajina oman roikkuvan teoksen tekemiselle. Työpajamaksu on 5 euroa.

Syyslomalla liikutaan Liisantorilla

Tule pelailemaan ulkopelejä ja viettämään mukavaa aikaa liikunnan merkeissä Liisantorille! Liikuntaryhmä kokoontuu syyslomaviikolla tiistaista torstaihin 22.–24. lokakuuta kello 12–14. Ryhmä on tarkoitettu kaikille alakoululaisille, se on maksuton eikä siihen tarvitse ilmoittautua. Varaudu lämpimillä vaatteilla, ulkona ollaan koko aika. Liikuntaryhmällä on säävaraus, huonolla säällä ryhmä on peruttu. Syysloman liikuntaryhmä on osa Me-talo Porin matalan kynnyksen harrastusryhmiä.

Satakunnan museossa on monenlaista työpajaa

Satakunnan Museo järjestää syyslomaviikolla erilaisia työpajoja kouluikäisille. Myös pienemmät lapset voivat tulla mukaan aikuisen kanssa. Ja olipa lapsi minkä ikäinen tahansa, aikuiset ovat aina tervetulleita mukaan.

Muihin kuin keppihevostyöpajaan ei tarvitse ilmoittautua erikseen ja mukaan työpajoihin voi tulla koska tahansa päivän aikana.

Syyslomaviikon ohjelma:

  • Valutyöpaja keskiviikkona 23. lokakuuta kello 11–15 Rosenlew-museossa. Rosenlew-museossa pannaan pystyyn vanha kunnon valutyöpaja, jossa käytetään puhdasta tinaa ja oikeaa valuhiekkaa. Puutikulla, siveltimillä tai sormilla tehdään hiekkaan muotti. Kun tina on sulanut, on edessä valajan kohtalon hetki: valun kaato. Onnistuneista valuista saadaan aikaan mm. koruja ja amuletteja kotiin viemisiksi. Työpajamaksu on 5 euroa.
  • Keppihevostelua torstaina 24. lokakuuta kello 11–15 Luontotalo Arkissa. Tule syventymään koko päiväksi keppihevosten maailmaan ja kulttuuriin. Työpajassa luodaan oma ”keppari” ja pidetään pienimuotoinen näytös työn tuloksista. Ota omat eväät mukaan ja ilmoittaudu etukäteen martti.koski@pori.fi tai 044 701 9447. Mukaan mahtuu 12 työpajalaista. Työpajamaksu on 12 euroa. Työpaja toteutetaan yhteistyössä Porin lastenkulttuurikeskuksen kanssa.
  • Ratkotaan arvoituksia, leikitään ja oleskellaan perjantaina 25. lokakuuta kello 11–15 Satakunnan Museossa. Elon merkkejä -perusnäyttelyyn voi tulla ratkaisemaan arvoituksia, leikkimään ja muuten vain viettämään mukavaa vapaapäivää. Osallistumaan pääsee museon sisäänpääsymaksun hinnalla.

Pitkis liikuttaa syyslomalla

Porin urheilutalolla järjestetään Pitkis-liikuntapäivät torstaina 24. lokakuuta kello 10 alkaen. Perhe-Pitkis on tarkoitettu 4-8-vuotiaille lapsille ja heidän kanssaan liikkuville aikuisille. Mini-Pitkikseen voivat osallistua alakouluikäiset. Tutustu päivän sisältöön ja ilmoittaudu mukaan osoitteessa http://www.pitkissport.net.


Syyslomalla tapahtuu myös paljon muuta. Lisää ohjelmaa löytyy Porin tapahtumakalenterista osoitteesta tapahtumat.pori.fi.

Lapsia Liikuntamaassa