Keskustan vesialueilla valmistaudutaan viileneviin ilmoihin – venelaiturit ja sillat talviteloille

Tämän vuoden purjehduskausi on saatu päätökseen ja Jokisatamassa valmistaudutaan talven tuloon. Venelaitureiden purkutyöt käynnistyvät ensi viikolla. Myös Niittäjänsillan siirtoa valmistellaan.

– Matonpesupaikkojen pumppujen irrotus on jo aloitettu ja Kirjurinluodon edustan suihkulähde on tarkoitus ottaa pois käytöstä lähipäivinä, kertoo maastotyöpäällikkö Olli-Pekka Ihalainen Porin kaupungilta. 

Venelaitureiden purkutyöt aloitetaan ensi viikolla Lukkarinsannasta ja Aittaluodon Varvinrannasta. Tämän jälkeen työt jatkuvat kohti keskustaa. Meri-Porin venesatamien asiakkaat voivat käyttää venepaikkojaan sääolosuhteiden salliessa myös purjehduskauden ulkopuolella.
  
– Jokisataman veneilijöiden toivotaan siirtävän veneensä pois laitureista viimeistään ensi viikon aikana. Etelärannan vierasvenelaituri poistuu viimeisenä, ja sitä voi käyttää tilapäisesti esimerkiksi veneen nostoa odotellessa, muistuttaa palvelupäällikkö Heikki Tuominen

Myös Raumanjuovan yli kulkeva Niittäjänsilta siirretään talveksi pois. Nostotyöt on tarkoitus aloittaa loka-marraskuun vaihteessa viikolla 44. Polsanluodon lossi siirretään talvisuojaan sääolosuhteista riippuen marraskuun aikana. 

– Taavi-silta viedään pois viimeisten joukossa. Mikäli säät sallivat, niin siirto tehdään vasta marraskuun puolella, sanoo Ihalainen.

Jokiranta