Isomäen uudistuksia suunnitellaan yhdessä asukkaiden ja alueen toimijoiden kanssa

Urheilijoiden ja ulkoilukansan aktiivisessa käytössä olevaa Isomäen aluetta on kehitetty suunnitelmallisesti vuodesta 2016 asti. Monipuolisen urheilu- ja virkistysalueen yleissuunnitelma päivitetään nyt vastaamaan tulevaisuuden tarpeita. Juuri käynnistyneeseen yleissuunnitelman laadintaan halutaan alueen nykyisten ja tulevien käyttäjien ajatuksia siitä, mitä Isomäelle pitäisi tehdä.

Kaupunkilaiset voivat käydä jättämänsä mielipiteensä ja ideansa alueen kehittämisestä osoitteeseen www.pori.fi/isomaki. Kysely on avoinna sunnuntaihin 3. marraskuuta saakka. Aluetta käyttäville sidosryhmille järjestetään myös työpaja.

Ideoita kerätään paikan päällä perjantaina 1. marraskuuta, kun kaupungin osallistava pop-up-piste Poris siirtyy Isomäkeen. Poriksen löytää maauimalan porteilta kello 16–18 välisen ajan, jonka jälkeen se siirtyy jäähallille Ässien kotipeliin. Suunnitteluun osallistuvat tahot ovat mukana ideoimassa alueen tulevaisuutta.

Käynnissä olevan yleissuunnittelun tavoitteena on selvittää alueen kehittämistarpeet, määritellä sijainti uudelle palloiluhallille, etsiä keinoja nostaa tekojääradan alueen käyttöastetta, kohottaa stadionin profiilia vastaamaan tulevaisuuden tarpeita eri lajien ja tapahtumien näkökulmasta sekä maauimalan kehittäminen.

– Aluetta tulee tarkastella kokonaisuutena ja ottaa huomioon urheilu, liikunta, tapahtumajärjestäjät ja -kävijät, matkailijat sekä kaikki muut alueen palveluiden käyttäjät. Tavoitteena on suunnitella kokonaisuus, joka vastaa eri ryhmien tarpeisiin ja samalla tarjoaa kaupunkilaisia liikkumaan kannustavia ratkaisuja ja toimintoja alueelle, haastaa liikunta- ja nuorisoyksikön päällikkö Petteri Lahti

Suunnitelmalla luodaan pohja kokonaisvaltaiselle kehittämiselle pitkällä aikavälillä.

– Alueella on valtavasti potentiaali kehittämiseen. Aloitamme työn sillä, että luomme yhdessä konsultin kanssa yleissuunnitelman, jota lähdemme vaiheittain toteuttamaan, sanoo tilajohtaminen -toimintayksikön esimies Kari-Matti Haapala

Suunnitelmien tekeminen on lähtenyt liikkeellä kaupunginhallituksen päätöksestä, jossa urheilutaloon tehdään peruskorjaus ja palloiluhalli on tarkoitus toteuttaa erillisenä rakennuksena Isomäen alueelle. Urheilutalon peruskorjaus alkaa keväällä 2021, kun OKM:n valtionavustuspäätökset on tehty. Saneerauksen suunniteltu kesto on reilu vuosi, joten remontoitu urheilutalo on tavoitteen mukaan käytössä syksyllä 2022. Urheilukeskuksen yleissuunnitelma toimii pohjana alueen tuleville investoinneille. 

 

Isomäen suunnitelman rajaus