Poris on saanut kaupunkilaiset liikkeelle – vielä viikko aikaa osallistua keskustan kehittämiseen

Porin kävelykadun varrella sijaitseva keskustan kehittämisen tutkimuskeskus Poris on avoinna vielä lauantaihin asti. Se on kannustanut porilaisia jo noin kolmen viikon ajan oman kaupunkinsa kehittämiseen keräten parituhatta kävijää.

Poriksen seinille voi jättää omia ajatuksiaan keskustasta sekä kehitysehdotuksia keskustan kehittämiseksi. Vuorovaikutusta voivat käydä myös kaupunkilaiset keskenään: jos on jonkun ehdotuksesta samaa mieltä, sen voi merkitä sydämellä.

Kaupunkilaisten jättämissä kommenteissa välittyy aito kiinnostus keskustaa kohtaan. Sinne kaivataan niin ihmisiä, kauppoja kuin tapahtumiakin – kaiken kaikkiaan siis elävyyttä. Ratkaisuehdotuksiakin on tullut. Kaupunkiin toivotaan esimerkiksi enemmän niin kukkaistutuksia kuin taidettakin.

– Panostusta kaivataan erityisesti torin ja kävelykadun alueelle. Porilaiset haluavat selvästi viettää aikaansa keskustassa, jolloin viihtyvyyden merkitys nousee erityisen tärkeäksi. Ihmiset kaipaavat myös enemmän yhteisöllisiä ja epäkaupallisia tiloja alueelle, UrbCulturalPlanning-hankkeen tuottaja Harri Sippola sanoo.

Erilaiset kohderyhmät kutsutaan mukaan

Poriksessa on järjestetty tilaisuuksia useille kohderyhmille sekä erilaisiin teemoihin liittyen. Muun muassa arkkitehtuuripäivä, pelillinen kaupunkityöpaja ja liikkujien afterworkit ovat houkutelleet paljon porilaisia paikalle.

Tulossa on vielä nuorten iltapäivä 22. lokakuuta kello 13–14, kansainvälinen Urban Lab -työpaja 23.–24. lokakuuta sekä seniorien tilaisuus 25. lokakuuta kello 10–12.

Poris on auki vielä kuluvan viikon ajan, tiistaista torstaihin kello 12–18, perjantaina 10–18 ja lauantaina 10–16.

– Kannattaa hyödyntää tämä mahdollisuus ja tulla kertomaan oma mielipiteensä keskustan kehittämiseksi. Vaikka ideoita on tullut jo paljon, tarvitsemme niitä lisää. Jokainen porilainen on kaupunkinsa asiantuntija, Sippola kannustaa.

Tarkemmat tiedot Poriksen ohjelmasta löytyvät osoitteesta pori.fi/poris.

 

Post-it-lappuja Poriksessa