Joukkoliikennejaosto päättää lippu-uudistuksesta – lasten lipuista esitetään entistä edullisempia

Porin seudun joukkoliikennejaosto käsittelee 5. marraskuuta esitystä paikallisliikenteen uusista lipputuotteista. Esityksen mukaan lasten matkustamisesta tulisi edullisempaa ja kilometriperustainen kertalippu poistuisi.

– Jaostolle esitetään, että maksuttoman lastenlipun ikäraja nostettaisiin 7 vuoteen ja yhä useampi nuori olisi oikeutettu edullisimpaan kausilippuun, kertoo suunnittelija Merika Lanne.

Uudistuksen jälkeen paikallisliikenteen 30 päivän kausilippu maksaisi aikuisille 55 euroa eli kolme euroa nykyistä vähemmän, opiskelijoille edelleen 42 euroa ja junnujen 30 euron lipun piiriin pääsisivät kaikki 8–16-vuotiaat.

Kertalippuun esitetään myös merkittäviä muutoksia. Uuteen kertalippuun ei sisältyisi vaihto-oikeutta, ja lipun hinta olisi matkan pituudesta ja vuorokauden ajasta riippumatta aikuisille 3,50 euroa ja 8–16-vuotiaille 2 euroa. Lastenvaunujen tai -rattaiden kanssa kulkevat sekä 0–7-vuotiaat matkustaisivat maksutta.

– Lisäksi esitetään aikalippua, joka oikeuttaa matkustamaan paikallisliikenteen linja-autoissa tietyn aikarajan puitteissa. Tarjolle tulisi 5 ja 24 tunnin liput, hinnaltaan 5 ja 8 euroa. Tämä lipputuote sopii linja-autosta toiseen vaihtaville tai asiointimatkalla oleville meno-paluu-lipuksi, toteaa Lanne.

Uudet lipputuotteet on tarkoitus ottaa käyttöön ensi heinäkuussa.

Kausiliput uudistuvat vuodenvaihteessa

Seutuliput korvataan kausilipuilla ensi vuoden alusta alkaen. Joukkoliikennejaosto päättää, millaiset kausiliput ja niiden käyttöehdot tulevat olemaan säännöllisille matkustajille yhteysväleillä Kokemäki–Pori ja Ulvila–Pori. Uutena tuotteena Kokemäen, Harjavallan, Nakkilan ja Ulvilan nuorille tuodaan oma kausilippu.

Jaostolle esitetään, että 30 päivän kausilippu välillä Kokemäki–Pori olisi hinnaltaan 70 euroa aikuisilta ja 35 euroa 8–16-vuotiailta. Välillä Ulvila–Pori kausilippu maksaisi aikuisille 65 euroa ja alle 12-vuotiaille 35 euroa.

Kokemäki–Pori-kausilipulla saisi matkustaa paikallisliikenteen linjoilla 70 ja 71 sekä ensi vuoden kesäkuuhun asti linjoilla 7, 27 ja 69. Ulvila–Pori-kausilippu kävisi Porin Linjat Oy:n paikallisliikenteen linja-autoissa Porin ja Ulvilan kaupunkien alueella. 

Uudistusten jälkeen kaikki lipputuotteet olisivat tarjolla kaikille halukkaille asuinpaikasta riippumatta. Aiemmin osassa lipputuotteissa on ollut kuntakohtaisia rajoituksia. Edellä mainittujen lipputuotteiden lisäksi liikennöitsijät tarjoavat matkustajille myös muita omia tai yhteistyökumppaneidensa markkinoille tuomia lipputuotteita, kuten sarjalippuja.

Porin Linjojen bussi