Musiikintäyteinen jälleennäkeminen - Pori Sinfoniettan huilisti Lucia Hellerhoff ja viikon kapellimestarivieras Johannes Zahn kävivät lapsina samassa musiikkikoulussa

Viimeksi Pori Sinfoniettan huilisti Lucia Hellerhoff ja tämän viikon Nuoret voittajat -konsertin kapellimestari Johannes Zahn hymyilivät samassa valokuvassa lähes 20 vuotta sitten.
Johannes Zahn ja Lucia Hellerhoff
Kapellimestari Johannes Zahn ja huilisti Lucia Hellerhoff kävivät lapsina samassa Pullach-musiikkikoulussa Saksassa. Kuva: Henrika Bäcklund

Hellerhoff muisteli heti maanantaina harjoitusviikon alussa, kuinka hän ja Zahn kävivät lapsina samassa musiikkikoulussa.

– Johannes voitti silloin kilpailuja sellolla ja minä huilulla, ja toimittajat halusivat meidät samoihin kuviin, Hellerhoff nauroi.

Tiistain harjoitukseen huilisti oli kaivanut omista arkistoistaan artikkelin, jossa nuoret muusikot hymyilevät instrumenttiensa kanssa. Zahnia vanha kuva huvitti kovasti.

Muusikot muistivat, että kuva on vuodelta 2001. Tuolloin Zahn oli 10-vuotias ja samana vuonna syntynyt Hellerhoff ehtinyt jo täyttää 11 vuotta.

Hauskaa on myös se, että vuosi 2001 on tämäniltaisen Nuoret voittajat -konsertin solistin Anton Mejiaksen syntymävuosi. Mejias soittaa illan konsertissa Frédéric Chopinin Pianokonserton nro 2. Konsertin aloittaa Béla Bartokin Romanialaiset tanssit ja väliajan jälkeen Zahn johtaa Pori Sinfoniettan ja konserttivieraat Franz Schubertin kuudennen sinfonian”Pieni” pariin.

Konsertti alkaa Promenadisalissa kello 19. Liput Ticketmasterista 25/20/7,50 €, S-Etukortilla 2 € alennus peruslipun hinnasta.

Lue lisää illan konsertista: Lahjakkaat nuoret esillä Pori Sinfoniettan konsertissa - vieraina kapellimestari Johannes Zahn ja pianisti Anton Mejias

 

Vanha lehtiartikkeli