Latujen lumettaminen päästään aloittamaan lähiaikoina – luistelemaan pääsee jo

Poikkeuksellisen varhain saapunut kylmä jakso on mahdollistanut sekä lumen tykityksen että luonnonjäiden jäädyttämisen jo marraskuun alussa. Porissa latujen tekemistä ei ole kuitenkaan vielä päästy aloittamaan, sillä Isomäen lumitykin vaatimaa sähköliittymää on päivitetty tehokkaammaksi.

Liittymätyypin vaihtaminen edellytti myös sähkökeskusten vaihtamista. Sähkökeskuksen toimitusaika osoittautui kuitenkin odotettua pidemmäksi. Hiihtämään päästään tässä kuussa, mikäli säät jatkuvat riittävän kylminä.

– Toinen keskuksista saapuu ilmeisesti jo tänään, mutta toisen toimitus menee ensi viikon lopulle. Keskusten asennukset tehdään parissa päivässä ja sen jälkeen päästään lumettamaan, jos on pakkasta, toteaa työnjohtaja Seppo Myllykoski.  

Latutilannetta voi seura verkkosivuilta.

Hiihtokauden aloitusta olisi mahdollista aikaistaa säilömällä talvella tehtyä lunta kesän yli. Tällä hetkellä pohdinnassa on lumen säilömisen kokeileminen tulevana kesänä.

– Jotta hiihtokausi päästäisi täällä starttaamaan mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, selvitämme mahdollisuutta säilyttää tykkilunta kesän yli. Lähinnä kysymys on siitä, että löydetäänkö tykityspaikan läheltä riittävän iso alue lumikasojen säilyttämiseen. Mikäli säilyttäminen osoittautuu helposti järjestettäväksi ja kustannuksiltaan järkeväksi, säilyttämistä kokeillaan jo tulevan kesän aikana, lupailee liikunta- ja nuorisoyksikön päällikkö Petteri Lahti

Varhainen talvi on mahdollistanut luisteluiden aloittamisen jo marraskuun alusta. Tekojäärata aukeaa tänään 8. marraskuuta yleisölle. Ensimmäisenä luonnonjäistä auki saatiin Noormarkun kaukalo 6. marraskuuta ja Väinölän koulun kaukalo saatiin luistelukuntoon eilen. Luistelualueiden tilannetta voi seurata verkkosivuilta.  

Hiihtäminen