Tyytyväiset käyttäjät viettävät päiväkoti Lounatuulen avajaisia Lapsen oikeuksien päivänä

Porin kaupungin uusimman päiväkodin eli päiväkoti Lounatuulen avajaisia vietetään Lapsen oikeuksien päivänä. Lounatuulesta on jo saatu käyttökokemuksia, sillä päiväkoti on ollut toiminnassa keväästä lähtien. Palaute päiväkodista on ollut kaikin puolin positiivista.

Isosannassa sijaitsevan Päiväkoti Lounatuulen virallisia avajaisia vietetään keskiviikkona 20. marraskuuta. Lapsen oikeuksien päivänä Lounatuulen pikkuasiakkaat juhlistavat päiväkotiaan musiikkiesityksin sekä tietenkin esittelemällä kutsuvieraille uusia tiloja, jotka mahdollistavat monenlaisen tekemisen. 

Päiväkoti Lounatuuli

– Lapset ovat kovin viehättyneitä avarista ja valoisista tiloista. Käytävillä on huikeaa vipeltää, salissa ja majaleikeissä temppuilla, vesileikissä plutata veden kanssa ja ulkona kaivaa ja pyöräillä, sanoo päiväkodin vs. johtaja Marjo Ansaharju.

Myös Lounatuulen henkilöstö on ottanut tyytyväisenä uudet tilat käyttöön. Nykypäivän päiväkodissa on paljon sellaisia tilaratkaisuja ja sisustuksellisia elementtejä, joita ei entisiin toimipisteisiin voinut edes kuvitella.

– Henkilökunta tulee 1960 ja -70 -luvuilla rakennetuista taloista, eli nykyiset tilat tuntuvat luksukselta. On omat eteiset, vessat ja ryhmätilat sekä erikoishuoneita. Esimerkiksi musiikki- ja terapiahuoneeseen saadaan valaistuksella luotua erilaisia tunnelmia ja äänieristyksen vuoksi voidaan soittaa, laulaa ja mekastaa muiden häiriintymättä, Ansaharju kertoo.

Lounatuulen päiväkodissa on yhdeksän lapsiryhmää. Ryhmien runsaslukuisuus otettiin luonnollisesti huomioon jo rakennuksen suunnitteluvaiheessa. 

– Lounatuulen tilasuunnittelu on kaikin puolin onnistunut. Jakotiloja löytyy kiitettävästi eli varhaiskasvatuksen mukainen pienryhmätoiminta on toteutettavissa helposti. Oman ruokasalin myötä ryhmätilat jäävät leikille ja askarteluille, kun niitä ei tarvitse ruokailun takia siirtää pois. Tästä ovat iloinneet niin lapset kuin aikuisetkin, kertoo varhaiskasvatusyksikön päällikkö Ritva Välimäki.

Lounatuulessa on noin 160 lasta ja heidän parissaan työskentelee noin 30 varhaiskasvatuksen ja palveluliikelaitoksen työntekijää. Päiväkodin yksi eskariryhmä toimii naapurissa sijaitsevassa Kaarisillan koulussa. 

Porin kaupungille on viimeisten seitsemän vuoden aikana tehty neljä uutta päiväkotia. Päiväkoti Veturitalli otettiin käyttöön vuonna 2013, päiväkoti Meijumäki 2017, päiväkoti Pikkureppu vuonna 2018 ja päiväkoti Lounatuuli nyt vuonna 2019. Kaupungin palveluverkkouudistuksen myötä Meri-Poriin tullaan rakentamaan kaksi uutta päiväkotia. 

– Lähitulevaisuudessa Porin kaupunki rakentaa uudet päiväkodit Kyläsaareen sekä Pihlavaan. Lisäksi joitakin päiväkoteja tullaan peruskorjaamaan, Välimäki toteaa.  

Päiväkoti Lounatuuli sijaitsee osoitteessa Jokisatamantie 3, 28190 Pori. Kiinteistön omistaa Kiinteistö Oy Porin Päiväkodit, joka on kokonaan Porin kaupungin omistama yhtiö.

 

 

Päiväkoti Lounatuuli