Pori kutsuu Twitter-keskusteluun: Mikä tekee kaupungista merkityksellisen?

Mitä porilaisuus merkitsee sinulle? Entä satakuntalaisuus tai suomalaisuus? Mikä tekee kotikaupungistasi, maakunnastasi tai Suomesta sinulle merkityksellisen? Pori järjestää Twitterissä kaikille avoimen dialogin tiistaina 3. joulukuuta kello 12­–13.30.

Reilun tunnin mittainen keskustelu rakentuu aloituskysymyksen ympärille: Mikä tekee kaupungista merkityksellisen?

– Porilaiset identifioituvat usein vahvasti omaan kotikaupunkiinsa. Miksi kaupunki on monelle porilaiselle niin merkityksellinen? Kokevatko porilaiset yhtä vahvasti olevansa satakuntalaisia tai suomalaisia? Onko muiden kaupunkien asukkailla yhtä vahva kaupunki-identiteetti? Näiden kysymysten kautta haluamme herätellä koko Suomen keskustelemaan aiheesta Twitterissä. Haastamme myös muut kaupungit mukaan, kuvailee viestintäsuunnittelija Elli-Mari Sulonen.

Keskusteluun voi osallistua twiittaamalla aktiivisesti koko ajan kello 12–13.30 tai vaikka yhdellä twiitillä. Halutessaan voi myös vain seurata keskustelua tunnisteella #visioporista. Keskustelua voi jatkaa myös ilmoitetun ajan jälkeen.

– Tarkoitus ei ole päättää mitään tai päästä yksimielisyyteen. Haluamme keskustelun avulla ymmärtää paremmin ihmisille merkityksellisiä asioita, jotta voimme kiinnittää huomiota niihin Porissa, kertoo Sulonen.

Twitterissä alkavaa keskustelua on tarkoitus jatkaa keväällä järjestettävissä keskustelutilaisuuksissa ja ensi kesän SuomiAreenassa. Pori on myös mukana kansainvälisessä merkityksellisten kaupunkien tutkimushankkeessa.

Keskustelu liittyy Suomen ensimmäiseen Erätauko-viikkoon, jolloin ympäri Suomen järjestetään keskusteluja suomalaisuudesta ja Suomesta. Keskustelujen keskeiset oivallukset kootaan Erätauon sivuille osoitteeseen www.eratauko.fi. Keskustelu on myös osa Porin #visioporista-keskusteluja. Ensimmäinen Twitter-keskustelu järjestettiin syyskuussa joukkoliikenteen tulevaisuudesta.

Näin osallistut:

  • Mieti vastaustasi aloituskysymykseen ”Mikä tekee kaupungista merkityksellisen?”
  • Seuraa Twitterissä hashtagia #visioporista ja #mitäkuuluuSuomi tiistaina 3.12. kello 12 – noin 13.30.
  • Porin kaupunki avaa keskustelun twiittaamalla aloituskysymyksen Twitter-tilillään @porikaupunki 3.12. klo 12.
  • Osallistu keskusteluun vastaamalla kysymykseen ja muista käyttää tunnisteita #visioporista ja #mitäkuuluuSuomi. Seuraa myös muiden keskustelijoiden vastauksia, kommentoi, kysy, tykkää ja jaa niitä.
  • Keskustelua voi jatkaa Twitterissä samalla tunnisteella myös ilmoitetun ajan jälkeen.
Puhelimennäyttö, jossa ote twitter-keskustelusta joukkoliikenteen uudistamiseksi