Virittäydy jouluun taidemuseossa

Joulukuussa voi osallistua vaikkapa Porin taidemuseon kiireettömille TAIDEkierroksille tai hiljentyä TAIDEjoogaan. Paperitähtityöpajassa ja koko perheen Lasten lauantaissa pääsee joulun tunnelmaan tekemällä itse pieniä jouluvalmisteluja.

Jouluvalmistelut on taidemuseossa aloitettu jo hyvissä ajoin, ja torstaina 28. marraskuuta järjestetäänkin aikuisten paperitähtityöpaja. Työpajassa pääsee tekemään paperitähtiä taidejulisteista. Työpaja pidetään kello 14–15:30 ja työpajamaksu on viisi euroa.

TAIDEjoogaan pääsee osallistumaan lauantaina 30. marraskuuta sekä perjantaina 13. joulukuuta, kumpanakin päivänä kello 10. Joogaharjoitus tehdään Be Fragile! Be Brave! – Hauraus on urheutta -näyttelyssä. Harjoituksen jälkeen voi jäädä tutustumaan taidemuseon näyttelyihin. Osallistumismaksu joogaan on 10 euroa, Porin joogayhdistyksen jäsenille vapaa pääsy.

Viikolla 49 taidemuseolla on useampikin tapahtuma. Keskiviikkona 4. joulukuuta järjestetään Seniorien suunnistus nykytaiteeseen -opastus kello 14. Tähän opastukseen on vapaa pääsy. Torstaina 5. joulukuuta on puolestaan croquis-piirustusilta nuorille ja aikuisille kello 17:30–19:30. Piirustusillan työpajamaksu on viisi euroa ja työskentelyvälineitä saa lainaan museolta.

Lauantaina 14. joulukuuta on vuorossa Lasten lauantai kello 12–14. Tässä nonstop-työpajassa ollaan tonttujen apulaisia ja tehdään itse lahjapapereita ja joulukortteja. Alle kouluikäiset tulevat yhdessä aikuisen kanssa. Tapahtuman ajan lapsilla, nuorilla ja lapsiperheillä on vapaa pääsy näyttelyihin. Työpajamaksu on viisi euroa.

Maksa mitä haluat -päivää vietetään jälleen keskiviikkona 18. joulukuuta, jolloin myös taidemuseoon pääsee itse valitsemallaan hinnalla. Taidemuseo on keskiviikkona avoinna kello 11–20.

Myös keskiviikkoiltojen maksuttomat TAIDEkierrokset jatkuvat 18. joulukuuta asti. Kierrokset järjestetään aina keskiviikkoisin kello 18, ja niillä pääsee kuulemaan lisää näyttelyn taiteilijoista ja teoksista.

Joulukuun kulkua voi seurata Porin taidemuseon joulukalenterissa, jonka luukut aukeavat taidemuseon Facebook-sivuilla. Porin taidemuseo rauhoittuu joulun viettoon ajalla 23.-26. joulukuuta ja on jälleen avoinna 27.-29. joulukuuta kello 11-18.

Taidemuseon joulutyöpaja