Porin taidemuseo on mukana juhlistamassa kansainvälistä vammaisten päivää 03.12.

Kansainvälisenä vammaisten päivänä taidemuseo haluaa muistuttaa, että taidemuseoon on helppo tulla. Avustajat pääsevät taidemuseoon ilmaiseksi ja museovieraiden opas- ja avustajakoirat ovat myös aina tervetulleita taidemuseoon. Tiistaina 03.12. taidemuseo on avoinna kello 11-18.

Porin taidemuseon ajankohtaisia näyttelyitä yhdistää kehollisuus, huumori, materiaalisuus ja herkkyys. Haurauden vastapainona on rohkeutta ja jotakin henkilökohtaista. Materiaalien käyttö on omaperäistä: teoksissa nähdään muun muassa saippuaa, suklaata ja sieniä. Näihin rinnastuvat klassiset kuvataiteen tekniikat kuten pronssi ja puupiirros sekä Kirjuriluodon rannoilta taltioitu äänimaailma. 

Näyttelyhallissa sijaitsevassa työskentelypisteessä, PEDApisteessä, voi tehdä itse: punoa, pujottaa, ommella, rytistää, sitoa yhteen ja tutkia erilaisia materiaaleja. Tiistaipäivän ajan PEDApisteessä esillä on myös kosketeltavia teoksia kuvanveistäjä Veijo Setälältä ja pisteessä voi rakentaa KO-KOO-MO ry:n kehittämillä puupalikoilla.

Porin taidemuseoon on helppo tulla. Sisäänkäynti on varustettu luiskalla ja liiketunnistimella. Se avautuu automaattisesti.

Taidemuseorakennuksen näyttelytilat ovat liikkumisesteettömät.

Voit lainata pyörätuolia.

Avustajat pääsevät Porin taidemuseoon ilmaiseksi.

Museovieraiden opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita Porin taidemuseoon.

Kevyitä istuimia on lainattavissa näyttelykierrokselle museon aulasta.

WC-tilat sekä liikkumisesteisten WC löytyvät katutasosta vaatesäilytyksen vierestä.

Porin taidemuseo