Pori panostaa tulevaisuudessa henkilöstön nykyaikaisiin työvälineisiin

Porin kaupungin työn tekemisen tavat uudistuvat merkittävästi lähivuosien aikana. Uudistus keskittyy työpäiväkokemuksen kehittämiseen ja koskettaa niin vuorovaikutteista viestintää, työvälineitä kuin työtilojakin.

Projektin myötä tullaan muun muassa siirtymään asteittain käyttämään Microsoftin Office365 -pilvipalvelutuotteita, uutta intranet alustaa sekä mobiileja työvälineitä. 

Yhtenä projektin tavoitteena on hankkia kaikille kaupungin työntekijöille älypuhelimet. Hankkeen toteutuessa tulevaisuudessa kaikki kaupungin työntekijät ovat helposti tavoitettavissa älypuhelinsovellusten kautta ja työntekijät käyttävät älypuhelimia aktiivisesti viestintään, yhteistyöhön ja monipuolisesti erilaisiin tehtäviin. 

– Kyseessä ei ole pelkästään tekninen siirtyminen uusiin tuotteisiin, vaan tavoitteena on siirtyä käyttämään myös uudenlaisia työtapoja, joita sähköiset työvälineet mahdollistavat. Mobiililaitteita voidaan hyödyntää jo nyt esimerkiksi lomien ja poissaolojen ilmoittamiseen ja hyväksymiseen, pikaviestintään, etäkokouksiin osallistumiseen, sekä sähköpostin ja sähköisen kalenterin käyttöön, kertoo ICT-yksikön päällikkö Heikki Haaparanta.

Hankintaan on varauduttu ICT-yksikön vuoden 2020 investointisuunnitelmassa (200 000 euroa). Mobiililaitteiden hankinta toteutettaisiin vaiheittain vuosina 2019-2022.

Kaupunginhallitus käsittelee asiaa kokouksessaan maanantaina 2. joulukuuta.

Puhelinnumero