Toivo ja Korsmanin talo tarjoavat tapahtumia joulunodotukseen

Rakennuskulttuuritalo Toivossa ja Korsmanin talossa pääsee aistimaan joulutunnelmaa, kun pihapiirissä järjestetään perinteisiä joulunajan tapahtumia. Luvassa on niin Vanhan Ajan Joulutori kuin lasten joulupajakin. Myös jouluisia ikkunoita päästään ihailemaan.

Joulunodotus alkaa rakennuskulttuuritalo Toivossa ja Korsmanin talossa perinteiseen tapaan ensimmäisen adventin aattona eli lauantaina 30. marraskuuta Vanhan Ajan Joulutorilla, joka järjestetään nyt 23. kerran. Joulutorilla on myynnissä muun muassa erilaisia ruoka- ja käsityötuotteita. Ostosten lomassa voi nauttia kupillisen kahvia tai kuumaa glögiä kastettavan kera. Tarjolla on myös ohrankryynipuuroa paikan päällä nautittavaksi tai kotiin vietäväksi. Joulutorilla voi tulla käymään kello 10–15 välillä.

Sunnuntaina 15. marraskuuta Korsmanin talossa ovat paikalla Porin Marttayhdistyksen martat, jotka valmistelevat keittiössä perinteisiä jouluruokia. Kamarissa joulukuusi on koristeltu ja radiossa saarnaa Taata Sillanpää. Paikalle voi tulla nauttimaan jouluisesta tunnelmasta sekä maistiaisista kello 11–15. Samaan aikaan Toivon piharivissä ja verstaalla on käynnissä lasten joulupaja, joissa pääsee tekemään esimerkiksi perinteisiä joulukoristeita ja puuleluja. Lasten joulupajassa on viiden euron materiaalimaksu.

Jokaisena adventtisunnuntaina Toivoon ja Korsmanin taloon avautuu iltahämyssä yksi jouluinen ikkuna. Ensimmäisenä adventtina syttyvät valot Korsmanin kamarin ikkunan edessä olevaan 1950-luvun tapaan koristeltuun kuuseen. Toisena, kolmantena ja neljäntenä adventtina syttyvät valot kolmelle Toivon talon jouluiseksi koristellulle ikkunalle. Näitä kannattaa lähteä ihastelemaan.

Rakennuskulttuuritalo Toivossa ja Korsmanin talossa on rauhoituttu Joulun viettoon.