Ylistetty Faarao Pirttikangas & Nubialaiset Poriin

Syvän savolainen avaruusetnomystiikka henkii Faarao Pirttikankaan ja Nubialaisten konsertissa Noormarkun yhtenäiskoulun oppilaille ja laajemmalle yleisölle Porin pääkirjastossa 4.12.2020.

Finnish Blues Awardsin vuoden 2018 bluesmuusikkona ylistämä ja palkitsema ja Faarao Pirttikangas saapuu Nubialaiset-yhtyeineen Poriin syvän savolaisen mystiikan merkeissä esiintymään Noormarkun yhtenäiskoulun oppilaille. Konsertin toteuttaa yhteistyössä Porin lastenkulttuurikeskus ja Validi Karkia -klubi.

Yhtye esiintyy myös päiväkonsertissa Porin pääkirjaston musiikkiosastolla samana päivänä kello 13–15. Kirjastolla tapahtumassa kuullaan myös musiikkitoimittaja Jussi Niemeä. Hän pureutuu hiljattain julkaistun kirjansa Kootut Naamakirjat Vol. 1 musiikkiesseisiin, niiden kohteisiin ja haastattelemisen saloihin toimittaja-kirjailija Markku Salon haastattelemana.

- Kun Porissa vierailee artisteja, on kulttuurikentän välillä toimiva yhteistyö merkittävä mahdollisuus saada laadukkaita sisältöjä lapsiyleisölle, todetaan Porin lastenkulttuurikeskuksesta.

Faarao Pirttikankaan väkevästi Savolta sekä koko maailmankaikkeudelta maistuvan kertomusten takana operoi avaruusetnon maailmanmestarit, Nubialaiset-yhtye puhaltimin, viuluin ja lyömäsoittimin. Yhtyeen hypnoottisen riemullinen sointi pakottaa ylös ja ulos – Motelli Skronkle-yhtyeen termein – "hogaamaan" aikojen loppuun asti.

- Tampereen lähiöteollisuusalueelta maailmaa tarkkailevan mestarillisen tarinankertojan teos on mielikuvitusmaailmanmatkailua parhaimmillaan, kuten Mika Waltarilla konsanaan. Elämän raadollisuudet kohdataan vanhan hyvän ystävän tavoin ja samalla kohteliaasti tervehditään suurta mysteeriä, luonnehtii Validi Karkian Jyrki Laiho yhtyeen soitantaa.

Yhtyeen tänä vuonna ilmestyneen Syvä Sawo -albumin kappale 'Henki höyrytköön' voitti YLE:n Radio Suomen Levylautakunnan ja he olivat juuri hiljattain mukana myös ohjaaja-kirjailija Juha Hurmeen ja Tuomari Nurmion Kalevala-produktiossa.

 

Faarao Pirttikangas ja Nubialaiset, kuva Maikki Kantola