Hyvinvointirahaan yli sata hakemusta

Rakkaudella porilaisille -hyvinvointirahan hakuaika on päättynyt ja hakemuksia saapui ennätykselliset 106 kappaletta. Kaikkien hakemusten yhteenlaskettu rahasumma on noin 1,2 miljoonaa euroa. Jaettavana hyvinvointirahaa on 200 000 euroa.

– Olemme iloisia siitä, että hyvinvointirahan suosio on kasvanut ja hakemuksia on saatu runsaasti. Hakemuksia on hyvin eri tyylisiä, laidasta laitaan, osa on pieniä ja osa isoja. Aivan uudenlaisia avauksiakin on tarjolla, joten meillä raatilaisilla on vaikea karsinta edessä, kenelle rahaa annetaan, kertoo hyvinvointikoordinaattori Sirpa Kynäslahti

Hyvinvointiryhmästä ja kutsuttavista asiantuntijoista koostuva raati tekee hakemuksista alkukarsinnan. Myös asukkaiden mielipidettä halutaan kuunnella.

– Aiempien vuosien tapaan haluamme ottaa myös asukkaat mukaan vaikuttamaan siihen, millaisia hankkeita Porissa toteutetaan. Avaamme jonkinlaisen äänestyksen, kun olemme ehtineet käydä hakemuksia läpi ja pystymme nostamaan sieltä hankkeita tai teemoja äänestettäväksi, toteaa viestintäsuunnittelija Marika Virtanen

Rakkaudella porilaisille -hyvinvointirahaa jaetaan nyt kolmatta kertaa. Ensimmäisellä kerralla vuonna 2018 150 000 euron rahaan tuli 104 hakemusta ja viime vuonna 250 000 euron hyvinvointirahaan 88 hakemusta. 

Ehdotukset valittaviksi hankkeiksi tehdään alkuvuodesta kaupunginhallitukselle. Päätöksen jälkeen hankkeet saavat rahat käyttöönsä ja toiminta voidaan aloittaa. 

 

Rakkaudella porilaisille nuorille -leima