Satasairaalan kirjasto sulkeutuu vuodenvaihteessa – sairaala ei pystynyt tarjoamaan korvaavaa tilaa

Rakennus, jossa Satasairaalan potilaskirjasto sijaitsee, puretaan ensi vuoden alussa. Samalla potilaskirjasto lopetetaan, sillä sairaalalla ei ole mahdollisuutta tarjota korvaavaa tilaa kirjastolle.

Satasairaalan ja Porin kaupungin väliset neuvottelut Satasairaalan kirjaston kohtalosta päättyivät maanantaina 2. joulukuuta. Porin kaupunginkirjasto pyysi aiemmin syksyllä Satasairaalaa kartoittamaan korvaavaa tilaa potilaskirjastolle, mutta sopivaa tilaa ei sairaalan johdon mukaan löytynyt.

– Satasairaalan kirjaston loppuminen on ikävä uutinen, varsinkin kirjaston vakioasiakkaille. Yritimme saada toiminnan jatkumaan, mutta valitettavasti se ei riittänyt. Myös muun muassa kirjaston asiakkaat yrittivät vastustaa kirjaston sulkemista. Koska sopivaa tilaa ei ole löytynyt, eivätkä sairaalan tilat ole kaupungin omistuksessa, olivat vaikutusmahdollisuutemme rajalliset, kertoo Porin kaupunginkirjaston kirjastopalvelujohtaja Siina Vieri.

Satasairaalan kirjasto suljetaan 23. joulukuuta. Varausten noutaminen ja lainojen palautukset voi hoitaa pääkirjastossa 2. tammikuuta 2020 alkaen.

Satasairaalan kirjasto, entinen Keskussairaalan kirjasto, on yksi Porin kaupunginkirjaston lähikirjastoista. Kirjasto on palvellut sairaalan asiakkaita, henkilökuntaa ja lähiseudun asukkaita vuodesta 1962 alkaen. Kirjastossa on viime vuosien aikana ollut noin 20 000 asiakaskäyntiä ja 30 000 lainaa vuosittain.

 

Kirjaston kirjat