Kesäravintolan pitäjäksi esitetään Pori Jazzia

Tekninen lautakunta käsittelee 10. joulukuuta Kirjurin kesäravintolan, Pori Jazzin festivaalialueen ja suoja-alueen vuokraamista vuosille 2021–2025. Esityksessä suurin muutos aiempaan vuokrasopimukseen kaupungin ja Pori Jazzin välillä on Kirjurinluodon kesäravintolan vuokraaminen jazzyhdistykselle.

Kesäravintolan vuokraamisen ehdoiksi on asetettu vuosittainen minimitoiminta-aika juhannuksesta koulujen alkuun.

– Haluamme tehdä kesäravintolasta entistä tunnelmallisemman oleskelupaikan, kaupunkilaisten ulkoilmaolohuoneen, joka yhdistyy puistoalueen kauniiseen luontoon, rytmimusiikkiin ja Pori Jazzin historiaan. Kaikki tämä toteutettaisiin kesäravintolan rakennusta ja historiaa kunnioittaen, kertoo Pori Jazz 66 ry:n toimitusjohtaja Miika Ranne.

Porin kaupungin ja Pori Jazzin uutta vuokrasopimusta on muilta osin pyritty tarkentamaan sen mukaan, miten alueen käyttö on viime vuosina toteutunut. Vuokrasopimuksessa on huomioitu myös Kirjurinluodon alueen pitkäaikainen kehittäminen.

Festivaalin suoja-alueilla tarkoitetaan alueita, joilta kaupunki ei festivaalin ajaksi luovuta alueita kaupalliseen myynti- tai tapahtumakäyttöön. Kaupungilla on kuitenkin oikeus järjestää niissä omia tapahtumiaan. Suoja-alue ei myöskään rajoita alueilla sijaitsevien pitkäaikaisilla vuokrasopimuksilla toimivien kaupallisten toimijoiden toimintaa, vaan he saavat harjoittaa toimintaa vuokrasopimusten ehtojen mukaisesti. Alueilla sijaitsevia katuja sekä jalankulku- ja pyöräteitä ei saa sulkea liikenteeltä ja niillä sijaitseviin venesatamiin ja venepaikoille on oltava esteetön pääsy festivaalin aikana.

– Etelärannan nykyisille ravintolayrittäjille on myös esitetty mahdollisuutta laajentaa toimintaansa festivaalin ajaksi lisäämällä asiakaspaikkoja, kertoo infrayksikön päällikkö Markku Koppelomäki.

Tekniselle lautakunnalle esitetään, että kaupunki solmii Pori Jazz 66 ry:n kanssa vuokrasopimuksen festivaalialueesta ja kesäravintolan käytöstä sekä festivaalin tarvitsemasta suoja-alueesta kahden vuoden optiolla.

 

Talvinen Kirjurinluoto