Perhekahvilasta vertaistukea ja tietoa lapsiperheille

Perhekahvilatoiminta alkoi Itä-Porin oppimis- ja liikuntakeskus Itätuulen yhteisötila Salongissa syyskuussa ja toiminta on päässyt hyvin vauhtiin uusissa tiloissa. Perhekahvila kokoaa yhteisen hetken ääreen niin vanhemmat kuin lapsetkin torstai- ja perjantaiaamupäivisin.

Tervetuloa mukaan!

Jos sinua kiinnostaa osallistua perhekahvilaan, tule rohkeasti mukaan! Perhekahvilassa voit keskustella muiden vanhempien ja asiantuntijoiden kanssa samalla kun lapsesi saa leikkiseuraa muista lapsista. Paikan päällä voi kahvitella ja mukaan voi ottaa omat eväät.

Perhekahvilaan ovat tervetulleita kaikki perheet, joissa on pieniä lapsia. Suurin osa asiakkaista on tullut kahvilaan neuvolan tai seurakunnan ohjaamina, mutta myös esimerkiksi kirjaston kautta vanhemmat ovat saaneet tietoa kahvilatoiminnasta. Perhekahvilassa aikuiset saavat seuraa samassa elämäntilanteessa olevista vanhemmista ja lapset leikkiseuraa toisistaan.

- Tärkeintä kävijöille on ollut kyselyn mukaan vertaistuki eli muiden vanhempien tapaaminen. Tilassa on järjestetty myös erilaista ohjelmaa, kuten jumppaa sirkusteemalla, askartelua, kirjaston pitämä satuhetki sekä tietenkin pikkujoulut, joissa kuunneltiin joululauluja ja koristeltiin joulupipareita, kertoo sosiaaliohjaaja Sari Tasku.

Yhdessä jutustelun lisäksi perhekahvilassa vierailee eri osa-alueiden asiantuntijoita. Asiantuntijavierailut suunnitellaan kävijöiden toiveiden ja tarpeiden mukaisesti.

- Perjantaisin perhekahvilaa pidetään yhteistyössä seurakunnan lastenohjaajien kanssa ja Neuvolan terveydenhoitaja on ollut vanhempien tavattavissa joka toinen perjantai. Myös perhediakoni on ollut tavattavissa muutamaan otteeseen, kertoo Tasku.

Perhekahvila on avoinna torstaisin ja perjantaisin kello 9-12. Perhekahvilan ohjelmaa voi seurata Itätuulen yhteisötila Salongin Facebook-sivuilta. Perhekahvila toiminnasta vastaa sosiaaliohjaaja Sari Tasku (puh. 044 701 0817, sari.tasku@pori.fi)

Itätuulen koulu välitunnialueelta päin kuvattuna