Pori Sinfoniettan kevätkausi on täynnä upeita konsertteja – kantaesityksiä, festivaaliyhteistyötä ja luonnon voimaa

Pori Sinfoniettan kevätkauden 2020 ohjelmiston teemana on ilmasto ja luonto.

- Tulossa on mahtava ja kattava musiikillinen kevät, jonka pääteemana on luonto: mitä kaikkea luonto on saanut aikaan säveltäjissä. Kun tarkastelee musiikkihistoriaa, huomaa että mikään muu ei ole niin vahvasti innoittanut säveltäjiä kuin itse luonto.  Tulossa on muun muassa Vivaldin Neljä vuodenaikaa, Beethovenin Pastoraali, Palmgrenin The River, Smetanan Moldau, Pori Sinfoniettan ylikapellimestari Tibor Bogányi aloittaa.

Kausi alkaa perinteisesti Talvikarnevaalilla Promenadikeskuksessa lauantaina 11.1. yhteistyössä Palmgren-konservatorion kanssa. Ja samana iltana avataan kausikonserttien sarja Tibor Bogányin johdolla Bill Elliotin sovittamin Bernsteinin ja Gershwinin sävelin. Trumpetin haltijatar -konsertin trumpettisolistina vierailee nuori virtuoosi Lucienne Renaudin Vary.   

Rakkaudella Wienistä -konserttiin 16.1. saamme vieraaksemme kapellimestari ja pianisti Jimmy Chiangin yhdessä vaimonsa sopraano Anna Baxterin kanssa.    

Helmi- ja toukokuussa ohjelmistossa on Palmgren-festivaalin konsertteja yhteistyössä Palmgren-seuran kanssa.  The River (6.2.) ja Horisontti (14.5.)  -konserteissa yhteistyöorkesterina on Karjalan sinfoniaorkesteri ja ohjelmassa mm. Palmgrenin toinen pianokonsertto Junhee Kimin  ja  kolmas Janne Mertasen tulkitsemana sekä Sibeliuksen Sinfonia nro 2 ja Brucknerin Sinfonia nro 4 kapellimestareeina José María Moreno ja Tibor Bogányi. Festivaalin ohjelmaan kuuluu myös 13.2. Views of Life -konsertti, jossa kantaesitetään Ralf Gothónin pianokonsertto kahdelle pianistille PianoDuo ConFuegon (Maria Männikkö ja Pauli Kari) tulkitsemana säveltäjän itsensä johdolla. 

- Yhteistyö Karjalan sinfoniaorkesterin kanssa tuo toivottua uutta haastetta ja nostetta muusikoillemme. Tämä porukka on sen todella ansainnut, iloitsee Bogányi.

Four Seasons -konsertissa 27.2. kuullaan Vivaldin Neljä Vuodenaikaa kapellimestari ja viulisti Michael Maciaszczykin tulkitsemana. 

Maaliskuun alussa 5.3. juhlistetaan Charlie Parkerin 100-vuotisjuhlavuotta Jukka Perkon johdolla. Harry Potter Fantasy -konsertissa 19.3. kantaesitetään Alexander Zemtsovin johdolla konsertin viulusolistin Roman Kimin teos, toisena solistina klarinetisti Denitsa Laffchieva. 

Huhtikuun aloittaa 2.4. dramatisoitu konserttiversio Cavalleria Rusticana yhteistyössä Sataoopperan kanssa kapellimestarina Tibor Bogányi. Konsertin ohjelmassa on myös Cimarosan Il maestro di capella Petteri Salomaan johdolla. Pääsiäisviikon keskiviikkona 8.4. toteutetaan Luigi Cherubinin Requiem c-molli yhteistyössä Ognian Vassilevin valmentaman 25-vuotisjuhlavuottaan viettävän Porin Filharmonisen kuoron kanssa Vytautas Lukočiuksen johdolla. La Mer -konsertissa 23.4. kuullaan Debussyn La Mer -teoksen lisäksi Straussin Vier Letzte Lieder upean Helena Juntusen tulkitsemana kapellimestarina Taavi Oramo. 

Huhtikuussa tulee ensi-iltaan uusi James Bond elokuva. Sen kunniaksi toteutamme toiveuusintana marraskuussa loppuunmyydyn Diandran tähdittämän My name is James Bond -konsertin 17.4. Antti Rissasen johdolla.  

Vappukonsertti Tango del Ángel 1.5. tuo vieraaksemme bandoneontaiteilija Henrik Sandåsin ja  tanssitaiteilijat Katja Koukkulan ja Jussi Väänäsen. Toukokuun koko perheen konsertti Ella ja kaverit konsertissa 7.5., kapellimestarina Jaakko Kuusisto, johdattaa kuulijat Ella-kirjan maailmaan Lotta Kuusisto Ellana, Paavo Kerosuo opettajana ja kertojana kirjailija Timo Parvela itse. Sävellykset ovat Iiro Rantalan käsialaa.   

Kevään viimeinen kausikonsertti on Pori Organ -festivaalilla 11.6. Tibor Bogányin johdolla. Marco Enrico Bossin Urkukonserton tulkitsee Markku Mäkinen. 

Kesäkuussa vierailemme vielä Tibor Bogányin johdolla Forssassa Musica Kalevi Aho -festivaalilla 27.6. Kalevi Ahon itsensä kutsumana. 

Beethovenin 250-vuotisjuhlavuoden merkeissä, kevään ohjelmistossa on säveltäjän teoksista Prometheus op.43, konserttiaaria ”Ch’io mi scordi di te - Nen temer” sekä Pastoraalisinfonia. Beethoven kuvasi suhdettaan luontoon kertomalla rakastavansa enemmän metsän puuta kuin ihmisiä. 

Kausikorttikonsertteja kevätkaudella on kaksitoista.  

Kamari2020 -sarjan konsertteja on keväällä kolme, joista tiedotamme tarkemmin myöhemmin.

Liput konsertteihin Ticketmasterista. Lipunmyynti alkaa 23.12. klo 9.

 

Pori Sinfonietta kevät 2020