Virka-ajan ulkopuolinen hammaspäivystys osaksi Satasairaalan toimintaa

Virka-ajan ulkopuolinen hammaspäivystys siirtyy Porin perusturvalta osaksi Satasairaalan toimintaa 1.1.2020 alkaen. Muutoksen yhteydessä myös ajanvarausnumero päivystykseen muuttuu. Uusi ajanvarausnumero Satasairaalaan tulee olemaan 02 627 6868.

Virka-ajan ulkopuolinen hammaspäivystys palvelee koko Satakuntaa. Tähän asti järjestämisvastuu on ollut Porin perusturvalla, joka on tuottanut palvelun ostopalveluna. Terveydenhuoltolain ja päivystysasetuksen mukaan virka-ajan ulkopuolinen hammaspäivystys on kuitenkin sairaanhoitopiirin toimintaa ja tulee näin ollen tapahtua yhteispäivystyksen tiloissa Satasairaalassa.

Päivystävä hammaslääkäri ottaa vastaan Satasairaalassa arkisin kello 16–21 ja viikonloppuisin sekä arkipyhäisin kello 9–21. Vastaanotolle pitää aina varata aika puhelimitse. Soittoaika alkaa tuntia ennen päivystyksen alkua ja on auki päivystyksen päättymiseen asti. Yöpäivystys vakavissa tapauksissa on järjestetty kello 21–08 välisenä aikana Turun yliopistollisen keskussairaalan yhteispäivystyksessä.

Muutoksen yhteydessä virka-ajan ulkopuolisen hammaspäivystyksen paikka ei muutu. Virka-aikainen päivystys toimii arkisin kello 8–15.30 Satasairaalassa ja se on edelleen Porin perusturvan suun terveydenhuollon omaa toimintaa. Virka-ajan hammaspäivystyksen numero pysyy ennallaan ja se on 02 621 3625.

Suun terveydenhuolto