Nuoret pääsevät viikonloppuisin ja pyhisin maksutta museoihin

Vuoden 2020 alusta alkaen kaikki 7–17 -vuotiaat lapset ja nuoret pääsevät aina viikonloppuisin ja pyhäpäivisin maksutta kaikkiin Porin museopalveluiden toimipisteisiin. Alle 7-vuotiaat pääsevät näihin kohteisiin aina maksutta.

– Osana talousarvion säästötavoitteita kulttuuriyksikkö joutui nostamaan pääsymaksojen hintoja. Tämän vuoksi on todella hienoa, että pystymme tarjoamaan lapsille ja nuorille vastapainoksi maksuttomia sisäänpääsyjä. Toivottavasti tämä etu käytetään hyödyksi ja myös nuoret lähtevät tutustumaan museoihin, toivoo kulttuuriyksikön päällikkö Jyri Träskelin

Sivistyslautakunta päätti elokuussa, että hinnankorotuksia tehdään kulttuuripalveluihin 15 prosenttia ja liikuntapuolen pääsymaksuja ja tilavuokria nostetaan 10 prosentilla. 

– Maksa mitä haluat -päiviä on tarkoitus myös jatkaa ensi vuonna. Näinä päivinä asiakas saa itse määritellä hinnan, mitä palvelusta maksaa. Ehdottomasti näitä kannattaa myös hyödyntää ja lähteä kokeilemaan erilaisia lajeja ja katsomaan kulttuuritarjontaa, sanoo Träskelin.

Luontotalo Arkki