Porin keskustan pysäköinnin kehittäminen jatkuu – kauppatorin pysäköintipaikat maksuttomiksi

Porin kauppatorin pysäköintiin tulee alkuvuoden aikana muutoksia, kun kaikki Eteläkauppatorin pysäköintipaikat sekä Pohjoiskauppatorin torin puoleisen sivun pysäköintipaikat muuttuvat maksuttomiksi ja aikarajoitteisiksi.

Eteläkauppatorin maksulliset pysäköintipaikat vaihtuvat muutoksen myötä 60 minuutin kiekkopaikoiksi. Pohjoiskauppatorilla torin puoleisille paikoille tulee 30 minuutin kiekollinen aikarajoitus. Rajoitukset ovat voimassa arkisin kello 8-18 ja lauantaisin kello 8-16 välisenä aikana. Kauppatorin alueen invapaikkoihin muutokset eivät vaikuta.

Keväällä 2019 hyväksytyssä Porin pysäköintipolitiikka 2030 -suunnitelmassa on linjattu ydinkeskustan pysäköinnin olevan pääsääntöisesti maksullista, mutta elinvoimaisuuden vahvistamiseksi keskusta-alueella on mahdollista toteuttaa myös aikarajoitettua lyhytaikaista pysäköintiä.

– Torin pysäköintimuutosten myötä pyrimme vastaamaan sekä asukkaiden että yrittäjien taholta nousseisiin toiveisiin aikarajoitetun pysäköinnin lisäämisestä keskusta-alueelle, kertoo vs. liikenneinsinööri Eija Riihimäki Porin kaupungilta.

Kauppatorin pysäköintimuutokset astuvat voimaan, kun päätös on saanut lainvoiman ja tarvittavat pysäköintiä koskevat liikennemerkkimuutokset on tehty. Maksullisten pysäköintipaikkojen vähentämiseen on varauduttu kaupunginvaltuuston tämän vuoden budjetissa.

Lähimaksu käyttöön kaupungin pysäköintiautomaateissa

Myös pysäköinnin maksamisen tavat uudistuvat, kun kaikissa kaupungin pysäköintiautomaateissa pystyy jatkossa käyttämään lähimaksuominaisuutta.

– Osassa automaateista lähimaksu on ollut käytössä viime keväästä asti ja nyt ominaisuus löytyy kauppatorin poistuvia automaatteja lukuun ottamatta kaikista kaupungin laitteista, iloitsee Riihimäki.

Pysäköintiautomaatit hyväksyvät Debit- ja Credit -kortit sekä Visa Electronit. Yhdistelmäkorteissa maksu veloitetaan luoton puolelta. Myös kolikoilla maksaminen sekä mobiilimaksaminen Easypark- ja Parkman -sovelluksilla onnistuu aiempaan tapaan.

 

Pysäköintilippuautomaatti