Nuorisopassia käytetään yhä enemmän – ysiluokkalaiset maksutta katsomaan Sannia

Nuorisopassien suosio kasvaa koko ajan. Etuihin oikeutetuista oppilaista 82 prosenttia käyttää nuorisopassia aktiivisesti. Syksyllä käytettiin yhteensä huimat 11 891 etua.

Suosituimpia etuja ovat uimahallikäynnit, linja-automatkat, Nuorisotalon tapahtumat, kuntosalit sekä elokuvaliput. Opiskelijoille järjestettiin videokilpailu, jossa he tekivät Nuorisopasseista videot. Voittajien videot on julkaistu kaupungin Youtubessa.

– Meillä on täydellinen sovellus koulun kautta. Nuorisopassissa on kaikenlaisia etuja, kuten pääsee museoon ja katsomaan jääkiekkoa. Nuorisopassilla pääsee maksutta myös uimaan, toisen voittaneista videoista tehnyt nuori toteaa videollaan.  

9.-luokkalaiset pääsevät nuorisopassilla muun muassa Porisperen sunnuntain konserttiin maksutta. Tähän mennessä sunnuntain esiintyjistä on julkaistu Sanni, Ida Paul & Kalle Lindroth sekä Eino & Aapeli.

– Viime kesänä tätä etua käytettiin reilut 90 kertaa. Toivomme, että tulevana kesänä saamme käyttöasteen vielä nousuun, sanoo suunnittelija Mari Korhonen.

Kansalaisopiston järjestämät maksuttomat sarjakuva- ja kokkauskurssi nuorille olivat todella suosittuja.

– Uusia kursseja on taas keväällä. Nyt vuorossa on robotiikkaa ja valokuvausta. Robotiikan kurssille mahtuu vielä mukaan, mutta valokuvaus rupeaa olemaan täynnä. Varalle kannattaa silti ehdottomasti ilmoittautua, jos paikkoja vapautuu, toteaa Korhonen.

Nuorisopasseilla porilaiset 7.-, 8.- ja 9.-luokkalaiset voivat osallistua ilmaiseksi erilaisiin vapaa-ajan toimintoihin ja harrastuksiin. Lisäksi 5.- ja 6.-luokkalaiset pääsevät passeilla uimaan maksutta kerran viikossa.

Nuorisopassi