Porin lukiot tarjoavat monipuolista opetusta – tutustu lukioihin esittelyvideoiden avulla

Porin lukioista on kuvattu esittelyvideot, joiden tarkoituksena on esitellä Porin lukioiden ja niiden erityislinjojen toimintaa opiskelijoiden näkökulmasta. Esittelyvideot helpottavat lukioihin tutustumista esimerkiksi yhteishaun yhteydessä.

Toisen asteen koulutusten yhteishaku on 18. helmikuuta–10. maaliskuuta. Hakuaikana moni nykyinen yhdeksäsluokkalainen punnitsee hakuvaihtoehtojaan.

Yhteishakua helpottamaan ja lukioiden toimintaa paremmin esittelemään on tehty esittelyvideoita Porin lukioista. Videoilla ääneen pääsevät tällä hetkellä lukioissa opiskelevat opiskelijat.

– Videot haluttiin tehdä opiskelijoiden näkökulmasta, sillä lukiokoulutus on opiskelijoita, ei koulua itseään varten. Opiskelijoiden kokemus lukiostaan on arvokas ja tärkeä ja lukioita pitää kehittää opiskelijoita kuullen. Opiskelijat pystyvät myös antamaan toisilleen arvokasta tietoa siitä, miten lukiossa on mahdollista pärjätä, kertoo Porin Lyseon lukion rehtori Jarkko Kivelä.

Videoilla esitellään Porin suomalaisen yhteislyseon lukion ja Porin Lyseon lukion toimintaa englanniksi ja suomeksi. Lisäksi lukioiden erityislinjat, eli urheilulinja, luonnontieteellinen linja, englanninkielinen linja ja ilmaisutaidon linja, esitellään kukin omalla videolla.

– Porin lukioista löytyvät maakunnan ainoat viralliset lukiokoulutuksen erityistehtävät, eli urheilu ja luonnontiede. Ilmaisutaito ja englanninkielinen linja täydentävät monipuolisia mahdollisuuksia erilaisille mielenkiinnon kohteille ja opiskelijoille, kertoo Porin suomalaisen yhteislyseon lukion rehtori Mari Aalto.

Lukioiden esittelyvideot ja erityislinjojen esittelyvideot löytyvät lukioiden verkkosivuilta.

Lukiolaisia kävelemässä käytävällä

Lisätietoja: