Yli 70 muusikkoa lavalla: Pori Sinfonietta yhdistää voimansa Karjalan sinfoniaorkesterin kanssa Palmgren-festivaalin konserteissa

Pori Sinfonietta tekee yhteistyötä Palmgren-festivaalin kanssa. Palmgren-festivaalin alaiset konsertit ovat 6.2. The River, 8.2. Paikalliset ja kansainväliset tähdet -kamarikonsertti, 13.2. Views of Life ja 14.5. Horisontti.
Karjalan sinfoniaorkesteri
Pori Sinfonietta soittaa yhdessä Karjalan sinfoniaorkesterin kanssa 6.2. ja 14.5.

Pori Sinfonietta tekee yhteistyötä Palmgren-seuran Palmgren-festivaalin kanssa. Kevätkaudella kolme Pori Sinfoniettan sinfoniakonserttia ja yksi kamarikonsertti kuuluvat Palmgren-festivaalin ohjelmistoon.

Ensimmäinen konserteista on torstaina 6.2. kello 19 Promenadisalissa. The River -konsertin upeassa ohjelmassa kuullaan Selim Palmgrenin Pianokonsertto nro 2 ”The River”, virtaavan veden teemassa niin ikään Bedřich Smetanan Moldau ja Jean Sibeliuksen Sinfonia nro 2.

Konsertissa Pori Sinfoniettan yhteistyöorkesterina on Karjalan sinfoniaorkesteri, joka vierailee Porissa nelikymmenhenkisellä kokoonpanolla. Muusikoita Promenadisalin lavalle nousee konsertissa siis yli seitsemänkymmentä. Ikimuistoisen konserttielämyksen johtaa kapellimestari José María Moreno. Pianosolistina on Junhee Kim.

Karjalan sinfoniaorkesteri vierailee Porissa toistamiseen toukokuun 14. päivä Palmgren-festivaaliohjelmistoon kuuluvassa Horisontti-konsertissa, jonka johtaa Pori Sinfoniettan ylikapellimestari Tibor Bogányi. Solistina soittaa pianisti Janne Mertanen. Ohjelmassa on tuolloin Palmgrenin Pianokonsertto nro 3 ”Metamorfooseja” ja Anton Brucknerin Sinfonia nro 4 ”Romanttinen”.

Ennen toukokuuta saadaan kuitenkin nauttia kahdesta muustakin Palmgren-festivaalin konsertista.

Pori Sinfoniettan kevätkauden ensimmäinen kamarikonsertti Paikalliset ja kansainväliset tähdet kuuluu festivaalin ohjelmistoon. Lauantaina 8.2. Porin raatihuoneella soittaa Pori Sinfoniettan Palmgren-kvartetti, eli viulistit Ion Buinovschi ja Stefan Kavén, alttoviulisti Kei Ito ja sellisti Béla Bánfalvi. Konsertin ohjelmassa on Buinovschin sovittama Palmgrenin Valse capriccio, Dmitri Shostakovitsin Jousikvartetto nro 7 ja porilaissäveltäjä Juha Leinoselta kaksi teosta kantaesityksinä: Choreo kahdelle viululle ja Jousikvartetto nro 2.

Lisää Palmgren-kvartetista TÄÄLTÄ.

Pori Sinfoniettan Palmgren-kvartetti
Palmgren-kvartetti soittaa lauantaina 8.2. viulisti Ion Buinovschin (vas.) sovituksen Selim Palmgrenin teoksesta Valse capriccio. Kuva: Henrika Bäcklund

Torstaina 13.2. Views of Life -konsertin johtaa kapellimestari-säveltäjä Ralf Gothóni, jonka teos Views of Life of H.H., pianokonsertto kahdelle pianistille kantaesitetään Porissa. Teoksen on tilannut konsertissa esiintyvä PianoDuo ConFuego, jossa soittavat Maria Männikkö ja Pauli Kari. Konsertin ohjelmassa on lisäksi R. Barshain sovittamana Sergei Prokofjevin Visions Fugitives ja W. A. Mozartin Sinfonia nro 34.

Liput sinfoniakonsertteihin Ticketmasterista. Lippukauppaan pääset TÄSTÄ. Ticketmasterin toimipisteet Porissa ovat Visit Pori (Itäpuisto 7, arkisin klo 9-16.30), Sokos ja Prisma Mikkola. Konsertti-iltoina Promenadikeskuksen aulassa ei ole lipunmyyntiä, mutta Sokos palvelee tien toisella puolella.

Liput kamarikonserttiin Porin kaupungin verkkokaupasta osoitteesta verkkokauppa.pori.fi tai orkesterin toimistosta ja ovelta ennen konserttia. Maksaminen onnistuu nyt myös kortilla.

Ralf Gothóni
Ralf Gothónin pianokonsertto Views of Life of H.H. kantaesitetään Porissa 13.2. Kuva: Kirill Bashkirov

Palmgren-festivaalin ohjelmistoon kuuluvat Pori Sinfoniettan konsertit:


The River
TO 6.2. klo 19 Promenadisali

José María Moreno, kapellimestari
Junhee Kim, piano

Bedřich Smetana: Moldau
Selim Palmgren: Pianokonsertto nro 2 ”The River”
Jean Sibelius: Sinfonia nro 2

Yhteistyöorkesterina Karjalan sinfoniaorkesteri Palmgren-festivaalin tuottamana.
Yhteistyössä Palmgren-seuran kanssa.

Kausikorttikonsertti

Avoin kenraali to klo 11.

 

Kamari2020: Paikalliset ja kansainväliset tähdet
LA 8.2. klo 15 Porin raatihuone

Palmgren-kvartetti:
Ion Buinovschi, viulu
Stefan kavén, viulu
Kei Ito, alttoviulu
Béla Bánfalvi, sello

Selim Palmgren, sov. Ion Buinovschi: Valse capriccio op. 43 nro 2
Juha Leinonen: Choreo kahdelle viululle, kantaesitys
Juha Leinonen: Jousikvartetto nro 2, kantaesitys
Dmitri Shostakovits: Jousikvartetto nro 7 op. 108

 


Views of Life
TO 13.2. klo 19 Promenadisali

Ralf Gothóni, kapellimestari
PianoDuo Con Fuego - Maria Männikkö & Pauli Kari

Sergei Prokofjev, sov. R. Barshai: Visions Fugitives
Ralf Gothóni: Views of Life of H.H., pianokonsertto kahdelle pianistille, kantaesitys
W.A. Mozart: Sinfonia nro 34

Yhteistyössä Palmgren-seuran kanssa

Kausikorttikonsertti

Avoin kenraali to klo 11.

 


Horisontti
TO 14.5. klo 19 Promenadisali

Tibor Bogányi, kapellimestari
Janne Mertanen, piano

Selim Palmgren: Pianokonsertto nro 3 ”Metamorfooseja”
Anton Bruckner: Sinfonia nro 4

Yhteistyöorkesterina Karjalan sinfoniaorkesteri Palmgren-festivaalin tuottamana.
Yhteistyössä Palmgren-seuran kanssa.

Kausikorttikonsertti

Avoin kenraali to klo 11.

 

Palmgren-festivaali