Mobiilimaksulla välipalaa – Porissa pilotoidaan käteisen vähentämistä kouluissa

Porin kaupunki aloittaa 4. helmikuuta mobiilimaksamisen pilotoinnin Cygnaeuksen ruokapalvelukeskuksessa ja Meri-Porin koulussa. Pilotissa mahdollistetaan opiskelijoille välipalojen maksaminen mobiilisovelluksella.

Ceepos Mobiilimaksu -sovellus toimii välipalojen maksuvaihtoehtona nykyisten maksutapojen rinnalla. Sovellukseen voi ladata Porin verkkokaupassa rahaa käytettäväksi välipalaostoksiin. Ladattu rahasaldo on heti käytettävissä, jolloin välipalatuotteita voi ostaa mobiilisovelluksella.

– Pilotilla halutaan tuoda muita maksutapoja käteisen rahan rinnalle ja jopa vähentää sen käyttöä kouluissa. Halutessaan vanhemmat voivat siis vähentää lastensa rahankäsittelyä. Mobiilin aikakaudella kasvaneille lapsille ja nuorille uusien maksutapojen omaksuminen on helppoa, kertoo Porin Palveluliikelaitoksen vt. johtaja Marjukka Palin.

Ceepos Mobiilimaksu-sovellus asennetaan älypuhelimeen. Tietosuojasyistä alaikäisen lapsen tietoja ei anneta sovellukseen, vaan rekisteröityminen tapahtuu huoltajan tiedoilla. Lapsi kirjautuu sovellukseen huoltajan kanssa samoilla tunnuksilla.

– Vanhemmat voivat seurata omasta älypuhelimestaan lapsen mobiilirahan käyttöä ja ladata lapselle välipalarahaa vaikka kesken koulupäivän. Alaikäisellä käyttäjällä tulee olla huoltajan lupa käyttää palvelua ja huoltaja myös vastaa alaikäisen palvelussa tekemistä toiminnoista, selventää Palin.

Koulujen välipala on vapaaehtoinen. Välipalalla myydään edullisia ja terveellisiä välipalatuotteita. Valikoimassa on muun muassa smoothieita, karjalanpiirakkaa, leipää ja hedelmiä.

Pilotti koskee noin 2000 opiskelijaa. Mobiilisovellus ei käy maksuvälineenä muissa kohteissa tai kaupoissa. Mobiilimaksamisen pilotointi kestää noin kolme kuukautta.

Hyötyä myös henkilökunnalle

Mobiilimaksaminen helpottaa lisäksi Porin kaupungin henkilökunnan lounastamista pilottikohteissa, kun työntekijät voivat maksaa lounaansa mobiilisovelluksella. Henkilökunnan osalta pilotissa on mukana myös Piilitien päiväkoti.

– Pilotilla helpotetaan henkilökunnan maksukäytäntöjä, kun työntekijöiden ei tarvitse enää erikseen hakea lounaslipukkeita muualta. Käytäntöä jatketaan ja laajennetaan, jos se osoittautuu hyväksi ja toimivaksi ratkaisuksi rahankäsittelyn ja paperisten lounaslippujen vähentämisessä, kertoo Porin Palveluliikelaitoksen vastaava palvelusuunnittelija Timo Salmi.

Porin verkkokaupassa avautuu maanantaina 3. helmikuuta sivu, jonka kautta voi ladata rahaa Ceepos Mobiilimaksu -sovellukseen. Ensimmäisen kerran välipalaostoja sovelluksella voi pilottikohteissa tehdä 4. helmikuuta.

Käyttöohje mobiilisovellukseen ja rahalataukseen sekä itse rahalatauspalvelu löytyvät verkkokaupan Lounas- ja välipalamyynti -välilehden alta 3. helmikuuta alkaen. Ceepos Mobiilimaksu -sovelluksen saa ladattua Android-laitteille Google Play Storesta ja iOS-laitteille Apple Storesta. Sovellus vaatii rekisteröitymisen sähköpostiosoitteella sekä salasanan ja sovelluksen pin-koodin määrittelyn.

 

Puhelin

Lisätietoja: