Porilaiset kutsutaan kehittämään kaupungin ja valtion asiakaspalvelua

Poriin suunnitellaan modernia yhteiskäyttövirastoa, jonka on tarkoitus tuoda kaupungin ja valtion palvelut keskitetysti porilaisten lähelle. Nyt porilaiset kutsutaan mukaan suunnittelemaan viraston asiakaspalvelua.

Asiakaspalvelupiste suunnitellaan yhdessä asukkaiden kanssa. Kaupungin ja valtion nykyisissä asiakaspalvelupisteissä on tehty jo havainnointeja ja haastatteluja. Seuraavaksi vuorossa ovat työpajat, joissa ideoidaan ja jatkojalostetaan uudenlaista asiakaspalvelua.

– Toivomme työpajoihin mukaan asiakaspalvelun kehittämisestä kiinnostuneita porilaisia. Mitään ennakkotietoja ei tarvita, innostunut ja ennakkoluuloton asenne riittää, kannustaa projektipäällikkö Kari-Matti Haapala.

Ensimmäinen työpaja pidetään keskiviikkona 12. helmikuuta osoitteessa Yrjönkatu 13 (kävelykadulla). Paikalle voi tulla koska tahansa kello 14-17 välisenä aikana.

Toinen työpaja pidetään torstaina 26. maaliskuuta kello 15–17.30 samassa paikassa. Tilaisuuteen tulee ilmoittautua viimeistään 23. maaliskuuta. Työpajassa esitellään ja testataan ensimmäisen työpajan jälkeen hahmoteltua asiakaspalvelupisteen konseptia. Ilmoittautuminen ei edellytä osallistumista ensimmäiseen työpajaan.

Ilmoittautumislomakkeella voi myös jättää yhteystietonsa, jos haluaa tietoa tulevista osallistumisen mahdollisuuksista, kuten verkkokyselystä.

Toteutuessaan yhteisvirastohankkeen on määrä olla valmis kesällä 2023.

Asiakaspalvelu