Perheille tukea lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen kustannuksiin

Vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen kustannuksiin on tarjolla taloudellista tukea. Ensimmäiset tukipäätökset tehtiin helmikuun alussa, mutta tukea on vielä runsaasti haettavana.

Tukea voi hakea porilaisessa urheiluseurassa harrastavan 7-15-vuotiaan porilaisen lapsen tai nuoren perhe.

– Harrastamisen kustannukset voivat olla esteenä urheiluharrastuksen aloittamiselle tai syynä harrastuksen loppumiselle. Monissa perheissä tuskaillaan harrastuskustannusten kanssa ja tällä Lounais-Suomen aluehallintoviraston myöntämällä 20 000 euron erityisavustuksella pystymme tarjoamaan tukea vähävaraisille perheille. Harrastus on usein tärkeä osa lapsen tai nuoren elämää ja avustuksen myötä saadaan helpotettua vähävaraisten perheiden arkea, iloitsee liikunta- ja nuorisoyksikön päällikkö Petteri Lahti.

Seuraavat tukipäätökset tehdään huhtikuun aikana. Tähän jakoon ehtii mukaan 31. maaliskuuta jätetyt hakemukset. Tukea on mahdollista hakea niin kauan, kuin AVI:n myöntämää tukipottia riittää. Kevään jälkeen tukea voi hakea seuraavan kerran 30. kesäkuuta mennessä ja mikäli jaettavaa jää, viimeisen hakukierroksen hakemusten määräaika on 30. syyskuuta. 

– Teemme yhteistyötä tukien jaossa Me-talo Porin Lasten ja nuorten harrastusrahaston kanssa. Tätä tukea haetaan samalla lomakkeella, jolla alle 18-vuotiaat voivat hakea harrastusrahastosta tukea. Tukipäätökset tehdään kuitenkin kaupungin liikunta- ja nuorisoyksikössä. Päätöksen jälkeen tuki maksetaan suoraan seuralle, missä tukea saava lapsi tai nuoret harrastaa. Seura kohdentaa tukisumman suoraan tuen saajan harrastuskustannuksiin, Lahti avaa tukiprosessia.

Aluehallintaviraston myöntämällä avustuksella edistetään yhdenvertaisia, tasa-arvoisia ja saavutettavia harrastusmahdollisuuksia porilaisissa urheiluseuroissa.

– Olemme lähettäneet avustuksista tietoa seuroille ja pyytäneet välittämään eteenpäin perheille. Tuen myötä seura voi saada myös uusia harrastajia, sillä tuen avulla liikuntaharrastuksen aloittaminen on mahdollista taloudellisista haasteita huolimatta, pohtii Lahti.

Kyseessä on liikuntaharrastuksen perustoiminnan tuki, joka on korkeimmillaan 50 euroa kuukaudessa yhtä lasta tai nuorta kohden. Urheilukilpailuita, kilpailumatkoja ja leirejä ei katsotan perustoiminnan hintaan kuuluviksi.

Marianne Ståhl