Suosittu Maksa mitä haluat -konsepti jatkuu – ideaa hyödynnetään myös valtakunnallisesti

Porin Maksa mitä haluat -konsepti on herättänyt valtakunnallista kiinnostusta ja tänä vuonna tapahtumapäiviä vietetään muuallakin Suomessa. Porissa Maksa mitä haluat -päiviä järjestetään vuoden aikana viisi, joista ensimmäinen on lauantaina 14. maaliskuuta.

– Keräsimme asukkailta loppuvuodesta palautetta päivistä ja toivomuksena oli, että myös lauantai saataisi mukaan Maksa mitä haluat -päiviin. Kokeilemme nyt lauantaita ensimmäistä kertaa ja toivomme sen saavan vielä useamman asukkaan liikkeelle ja tutustumaan meidän palveluihin, kutsuu kulttuuriyksikön päällikkö Jyri Träskelin.  

Valtion liikuntahallinto viettää tänä vuonna 100-vuotisjuhlavuottaan ja sen kunniaksi Opetus- ja kulttuuriministeriö haastaa kaikki sidosryhmät mukaan viettämään Maksa mitä haluat -päivää Unelmien liikuntapäivänä 10. toukokuuta.  

– Olemme ilman muuta mukana haasteessa ja järjestämme bonuksena yhden Maksa mitä haluat -päivän Unelmien liikuntapäivänä. Silloin on myös äitienpäivä, joten tässä on oivallinen tilaisuus keksiä koko perheelle yhteistä tekemistä ja lähteä vaikkapa uimaan tai tutustumaan kulttuuriin. Hienona lisäyksenä saamme myös Porin Linjat mukaan tähän päivään, joten seikkailuun kannattaa suunnata bussilla, kehottaa liikunta- ja nuorisoyksikön päällikkö Petteri Lahti.  

Loppuvuoden muut Maksa mitä haluat -päivät järjestetään kolmena keskiviikkona 17. kesäkuuta, 14. lokakuuta ja 16. joulukuuta.  

– Haluamme mahdollisimman kattavasti kaikki kaupungin kulttuuri- ja liikuntapalvelut mukaan päiviin, joten siksi olemme valinneet nämä päivät. Viime vuonna myös esimerkiksi yksi ravintola oli omatoimisesti mukana meidän Maksa mitä haluat -päivässä. Tämä on enemmän kuin suotavaa ja toivomme, että muutkin hyödyntävät kaupungin järjestämiä päiviä ja tätä konseptia, Träskelin ja Lahti ehdottavat.  

Maksa mitä haluat -konseptia kokeiltiin viime vuonna Porissa ja nyt siitä on saatu vakiintunut käytäntö kaupungin liikunta- ja kulttuuripalveluihin. Maksa mitä haluat -päivänä jokainen asukas voi viettää oman budjettinsa mukaista kulttuuri- ja liikuntapäivää tutustuen ja nauttien vaikkapa useamman palvelun tarjontaan.  

Palveluiden aukioloajat lauantaina 14.3.: 
Luontotalo Arkki 11.00–17.00
Meri-Porin uimahalli 13.00–18.00 
Keskustan uimahalli 6.00–18.00 
Rosenlew-museo 11.00–17.00 
Satakunnan museo 11.00–18.00
Skeittihalli 14.00–17.30 
Porin urheilutalo 9.00–18.00 
Noormarkun urheilutalo 11.00–18.00 

Maksa mitä haluat -päivän karhukuva