Sinä olet tärkeä! Sijaishuollon juhlapäivä Care Day näkyy myös Porissa

Care Dayta eli sijaishuollon juhlapäivää juhlitaan ensimmäistä kertaa Suomessa 21.2.2020. Care Dayn tarkoituksena on juhlistaa sijaishuollossa asuvia tai asuneita lapsia ja nuoria sekä heistä välittäviä henkilöitä. Juhla näkyy myös Porin lastensuojelun sijaishuollossa.

Porissa halutaan Care Day 2020 juhlapäivänä nostaa esille erityisesti positiivisia asioita, joita lasten ja nuorten sijaishuoltoon liittyy. Sijaishuollon työntekijät haluavat välittää juhlan kunniksi myös jokaiselle sijaishuollossa olevalle lapselle sanoman: Sinä olet tärkeä – me uskomme sinuun!

Care Day on maailman suurin juhla sijaishuoltoon liittyen, jonka alkuperäisenä ideana on ollut nostaa esiin sijoitettujen lasten ja nuorten ääntä ja oikeuksia sekä yhdistää sijaishuoltoon liittyviä henkilöitä keskustelemaan ja jakamaan tietoa sijaishuollosta.

- Myös me haluamme kiittää kaikkia sijaishuollon yhteistyökumppaneita, erityisesti sijaisvanhempia ja lastensuojelulaitosten työntekijöitä. Jokainen voi osallistua päivään omalla tavallaan, kertoo johtava sosiaalityöntekijä Veli Nuorsaari.

Ensimmäinen Care Day järjestettiin Skotlannissa vuonna 2015 lakimuutoksen (Children and young people Scotland bill 2014) vuosipäivän kunniaksi. Päivän viettäminen on laajentunut muutaman vuoden aikana, sillä esimerkiksi vuonna 2019 tapahtumaa juhlittiin Britannian lisäksi kansainvälisesti muun muassa Uudessa-Seelannissa ja Australiassa. Tänä vuonna myös Suomi on liittynyt juhlivien maiden joukkoon. Tavoitteena on, että Care Day järjestettäisiin tästä eteenpäin Suomessakin kansainvälisen mallin mukaan joka vuosi, aina helmikuun kolmantena perjantaina.

Care Day-juhlapäivää voi juhlistaa esimerkiksi julkaisemalla Instagramissa kuvia sijaishuoltoon liittyen tunnisteilla #careday2020 ja #sijaishuollonjuhlapäivä.

Care Dayn logo